Metróval a zöldbe - a kertvárosi álom XXI. századi kivitelben
2015.11.05. 19:00 I csorbazs

Metróval a zöldbe - a kertvárosi álom XXI. századi kivitelben

A kertvárosi, családias hangulat sokak számára vonzó élettér. Nem csoda ez, hiszen a folyamatos zaj és nyüzsgés temérdek energiát vesz ki az emberekből, így nem árt egy kellemes környezetű családi fészek, ahova nap mint nap hazatérhetünk. Mai bejegyzésünkben egy olyan modern szemléletű lakóparkot mutatunk be, mely még az energiatudatosság kérdését is kiemelten kezeli.

Bizonyára mindenki ismeri a lakóparkok műfaját. A 2000-es években elterjedt épületegyüttesek mind a mai napig nagy népszerűségnek örvendenek. Természetesen előnyökkel és hátrányokkal is bírnak, sőt, feltehetően az ízlés és az életvitel is befolyásolja azt, hogy ki szereti a lakóparkokat és ki ódzkodik tőlük.

Egyre gyakoribb, hogy az energiatudatosság iránti igény az ilyen típusú ingatlanok esetén is megmutatkozik. Az értéknövelő tulajdonság kifejezetten vonzó lehet a XXI. századi felvilágosult és modern lakáskeresők számára. Hasonló elveket vall a Sasad Liget lakópark is, mely Budapest XI. kerületében található, a Sas-hegy lábánál. A kifejezetten jó infrastruktúrával bíró komplexum két korábbi sikeres ütemmel is büszkélkedhet, melyek tapasztalataiból, új lendülettel és emelt műszaki színvonallal fog megépülni az itt bemutatott lakópark harmadik üteme. Az előző épületek lakói nagyon élhetőnek és szerethetőnek tartják a megépült lakásokat, az igényes környezetet és a kialakult közösséget, ennek is köszönhető a projekt népszerűsége.

További képekért és információért kattints a fotóra!

sasad_liget.jpg

 

A Sasad Liget egy több mint 10 hektáros területen épül meg több ütemben, kertvárosi lakóövezetben, az új 4-es metrótól pár percre. A terület mindössze 25%-a kerül beépítésre, a fennmaradó zöld területet csendes pihenő parkok, előkertek teszik hangulatossá. A harmadik ütemben épülő ingatlanokban 106 lakástípus lesz elérhető: a kétszobás, 40 négyzetméteres lakástól kezdve egészen a 144 négyzetméteres, tágas penthouse-ig válogathatnak majd az otthonra vágyók. Az otthonok belmagasságát 2,8 méteresre tervezték, erkélyeik és hatalmas teraszaik pedig kellemes zöld területre néznek majd.

A leendő családi fészek kiválasztásánál a legtöbb esetben kardinális kérdés, hogy mennyi napfény jut az élettérbe. Ebből a szempontból kiválóan vizsgázik a lakópark, hiszen a lakásokba a nagyméretű ablakfelületeknek köszönhetően több irányból is áramlik be természetes fény.

További képekért és információért kattints a fotóra!

sasad_liget_epulet.jpg

A magas színvonalon épülő lakópark különlegessége, hogy kiemelt kérdésként kezelik az energiatakarékosságot. Ennek szellemében napkollektorokat helyeztek el a tetőn, megvastagították a hőszigetelést és a nyílászárókat háromrétegű üvegezéssel látták el.

A kifejezetten jó infrastruktúrával bíró környéken a lakópark építése 2016 első negyedévében kezdődik, az átadás pedig 2017 harmadik negyedévére várható. A projekt remek lehetőséget kínál olyanok számára, akiknek fontos az élhető környezet, az energiatudatosság és a jó felszereltség.

A poszt megjelenését a Sasad Liget támogatta!

Címkék: zöld metró napkollektor lakópark eladó ingatlan 1 gazdasági családi otthon