Ingatlaneladás: szakemberrel vagy önállóan?
2015.09.30. 15:31 I csorbazs

Ingatlaneladás: szakemberrel vagy önállóan?

Örök dilemma, hogy ingatlaneladás során érdemes-e ingatlanközvetítő segítségét kérni. Jó számmal akadnak olyanok, akik ágálnak a szakmai kezek ellen, vannak azonban olyanok is, akik kizárólag jó tapasztalatokat raktároztak el az ingatlanirodás együttműködések során. Bejegyzésünkben megmutatjuk, hogy miért érdemes az "ingatlanirodás" és miért az "önálló" utat választani.

Az "ingatlanirodás" út 

A közvetítőn keresztül törtnő eladás hatalmas előnye, hogy temérdek időt spórolhatunk meg. Ebben az esetben ugyanis nem saját magunknak kell a jogszabályokat és a folyamatok menetét kibogarászni, nem nekünk kell a komolytalan érdeklődőket kiszűrni, hanem mindezt egy szakember végzi el.

Egy ingatlanirodán keresztül eladó ingatlanunk egyszerre sok potenciális vevőhöz érhet el, ráadásul, még egyéb ügyekben(földhivatal, lakáshitel stb.) is útmutatást kaphatunk. A harmadik fél jelenléte egyébként vitás kérdésekben is jól jöhet.

A közvetítővel érdemes úgy megkötni a szerződést, hogy annak minden pontja egyértelmű legyen, ahogy az is, hogy kit milyen jogok és feladatok illetnek meg.

Az "önálló" út 

Sokan az önálló ingatlaneladásra esküsznek, mondván, hogy k ismerhetné jobban az eladó ingatlant annak saját tulajdonosánál. Valóban, ez egy hatalmas előny lehet, ahogy az is, hogy megspórolhatjuk a közvetítő 2-4%-os díját. 

Tisztában kell lenni azzal, hogy az önálló eladás meglehetősen melós, sok utána járást igénylő dolog, ami temérdek időt és energiát emészt fel. Ha azonban valaki ezt vállalja, akkor akár le is rövidülhet a procedúra, hiszen egyszerre csak egy eladandó otthonnal kell foglalkozni, ráadásul, nem három fél, hanem csak kettő között folyik a kommunikáció, az egyeztetés.

A következőkben az Otthontérképről válogatott magán és ingatlanirodás hirdetéseket mutatunk be nektek! Válogassatok kedvetekre!

 

Kellemes hangulatú lakás családoknak

A Vámház körúton, kínálják eladásra ezt a 170 m² alapterületű, háromszobás lakást, mely kellemes hangulatával biztosra veszem, hogy sok ember tetszését elnyerheti. A felújított házban elhelyezkedő, félemeleti családi otthon ablaka az udvarra néz, állapota pedig kiváló.

További képekért és a teljes hirdetésért kattints a fotóra!

vamhaz_korut_elado_ingatlan.jpg

 

Befektetés a Balaton partján

Siófokon vár vállalkozókedvű tulajdonosára egy csaknem 300 m² hasznos alapterületű családi ház, melynek egy része kiválóan alkalmas szállóvendégek fogadására. Az központi elhelyezkedésű épület műszakilag jól karbantartott, a fűtés pedig mindkét házrészben üzemel.

További képekért és a teljes hirdetésért kattints a fotóra!

elado_ingatlan_siofok.jpg

 

Hatalmas családi ház két generációnak

A XII. kerületben, Orbánhegyen található ez a 800 m² alapterületű, nyolcszobás családi ház, melyben akár két generáció is kényelmesen elférhet. Az épület két emeletén egy-egy komplett lakást alakítottak ki, a pince szinten pedig wellnessrészleg szolgája a teljes kikapcsolódást.

További képekért és a teljes hirdetésért kattints a fotóra!

orbanhegy_elado_ingatlan.jpg

 

Örökpanoráma és duplakomfort Tordason

2009-ben épült családi házat kínálnak eladásra Tordason, melyben 3 szoba, 2 félszoba, nagy amerikai konyhás nappali és egy kétállásos garázs kapott helyet. Az ingatlan tetőterének kialakításába a jelenlegi tulajdonosok fogtak bele, ám a befejezés már a következő lakó feladata lesz. A családi fészekhez gondozott udvar is tartozik, konyhakerttel és kerti játszótérrel. 

További képekért és a teljes hirdetésért kattints a fotóra! 
elado_ingatlan_tordas.jpg

 

 

Címkék: panoráma magán családi ház ingatlanközvetítés ingatlaniroda eladó ingatlan tetőtér amerikai konyhás többgenerációs ház 1 ingatlan válogatás eladási tippek