Rezsiszámlák? - Ezzel a trükkel kisebbet szívsz!
2015.08.06. 11:13 I csorbazs

Rezsiszámlák? - Ezzel a trükkel kisebbet szívsz!

A lakásbérlés mind bérlői, mind pedig bérbeadói oldalról nagy kockázattal jár. Az egyik legnagyobb rizikófaktorú dolog a közüzemi számlák fizetése. A Díjnet online számlakezelő rendszer szakértőinek segítségével járuk körbe ezt a témát.

Az eddig megjelent cikkeket a témában IDE KATTINTVA találod!

Egy új lakásba, házba költözés bérlői és bérbeadói szemszögből egyaránt nagy izgalommal és felfordulással jár. Előbbi esetben lényegében egy egész életet kell bedobozolni, ami önmagában nagy kihívás, ezen felül pedig a különféle „adminisztratív” feladatokról, például a gáz, víz, szemétszállítási, lakásbiztosítási és egyéb közüzemi számlákról is gondoskodni kell.

Bérbeadóként a legnagyobb izgalom forrása, hogy „mégis milyen lesz az új bérlő”? Nem mindegy ugyanis, hogy ki lépi át bőröndjeivel a lakás küszöbét, milyen gonddal viseltetik az ingatlan és annak számlái iránt.

 

dijnet-kenyelem_640x360_1.gif 

„A Díjnet egy online számlakezelő rendszer, melynek segítségével a közüzemi és lakásbiztosítási számlákat a papír alapú verzió helyett online kapják meg és fizetheti be az ügyfelek.”- mondta el a Díjnetről Kiss Ádám vezérigazgató.

A Díjnet rendszere konszolidátori modellt valósít meg, melynek lényege hogy több, jelen esetben 22 számlakibocsátó cég számláit kezelhetik egy helyen és rendezhetik havi fogyasztásuk ellenértékét az ügyfelek ilyen módon. Előnye, hogy kényelmes, gyors, hiszen akár pár kattintással elvégezhető a folyamat, ráadásul biztonságos, a bankok által is használt 256 bites SSL titkosítási rendszerben működik. A Díjneten többféle fizetési mód is választható az igényeknek megfelelően, a régebbi számlák pedig könnyedén visszakereshetőek.

 

Mire kell ügyelni a lakás bérbeadásakor?

Lakásbérlésnél a legfontosabb feladat a bérleti szerződés megkötése. A legtisztább, ha egy minden spektrumot lefedő szerződésben bérlők és bérbeadók rögzítik a vállalt kötelezettségeket.

 

dijnet_negyedik_cikk.jpg

 

Ennek egyik kardinális pontja, hogy mi legyen a közüzemi számlákkal. Ebben az esetben több megoldás is adódik, melyek természetesen előnyökkel és hátrányokkal is bírnak. Lássuk ezeket!

  1. A számlák átírásra kerülnek a bérlő nevére, így azok befizetéséről, túlfizetéséről és az egyéb hozzá kapcsolódó ügyekről ő maga gondoskodik.
  2. Átmeneti megoldás, ha a számla a bérelt ingatlan címére érkezik, így ugyan a szolgáltatás a bérbeadó nevén van, mégis a bérlő rendezi az ügyleteket.
  3. A másik véglet, ha egy az egyben a tulajdonos fizeti a számlákat, a bérlő pedig hó végén, az elszámolásnál rendezheti tartozását.
  4. A számlákat online számlakezelő rendszeren keresztül is rendezheti a bérlő, akár úgy is, hogy a szolgáltatás a bérbeadó nevén marad. A befizetésekről a rendszer e-mailes értesítést küld, a befizetett számlákat pedig egy helyen tárolja, így azok bármikor visszakereshetők, letölthetők, ha a főbérlő a számlák befizetésének igazolására kéri a bérlőt.

 

dijnet_online_szamlakezeles.jpg

 

Bármelyik verzióra is voksolunk, tudni kell, hogy kockázattal járhat, hiszen egyfajta bizalmat feltételez a másik fél irányába. Mindenképp javasoljuk, hogy a választott fizetési módot a bérleti szerződésben rögzítsék az érintettek, illetve azt is, hogy mi történik késedelem, nem fizetés esetén.

A Díjnet számlakezelő rendszer ugyan az új bérleménybe költözéssel járó mizériát nem oldja meg, mégis nagy segítségre lehet a számlakezelés esetén. Olyan lépés ez, mely bérlő és bérbeadó szempontjából is előnyös és biztonságot adó megoldás.

 Fizesd számláid online! (x)

 

Könnyíts az életeden!

Posted by Otthontérkép on Thursday, August 6, 2015

Címkék: ingyenes szolgáltatás online gazdasági elektronikus számla számlafizetés