Oázis a házak között
2015.07.20. 10:36 I csorbazs

Oázis a házak között

Kevés olyan ember létezik, aki ne töltene el szívesen néhány órát egy hangulatos tetőteraszon, vagy éppen ne szeretne magának is egyet. Ebben a bejegyzésben a tetőteraszok előnyeit és hátrányait vizsgáljuk meg, majd néhány példát mutatunk be az Otthontérkép adatbázisából.

A tetőterasz a teraszok egy speciális fajtája, mely számos előnyének köszönhetően egyre nagyobb népszerűségnek örvend hazánkban is. Sajnos azonban nem csak pozitívumokkal jár egy ilyen kialakítása. A teljes kép érdekében pro és kontra érveket gyűjtöttünk nektek, lássuk őket! 

Tetőterasz – Inkább ne!

A tetőteraszokkal szemben több érv is felsorakoztatható, például az, hogy e helyek kialakítás igencsak sokba kerül. Természetesen, ez az igényektől is függ, hiszen a "néhány szék és egy asztal" megoldástól egészen a füvesített, medencés változatig terjed a skála.

Az őszintét megvallva, egy tetőterasz akkor igazán hangulatos, ha növényekkel díszített és komfortos. Ha pedig ehhez ragaszkodunk, akkor el kell fogadni, hogy a növényeket gondozni kell a teraszt pedig karbantartani.

Tetőterasz – Mindenképp!

A néhány negatívum ellenére sok-sok pozitívum is hozható. A tetőteraszokkal például növelhetjük a zöldterületek arányát és egy olyan privát teret hozhatunk létre, mely teljes mértékig személyre szabható és a tavaszi-nyári időszakban a lakásunk szerves részét képezheti. Sőt, még a tűző naptól sem kell tartani, hiszen ma már többféle árnyékolási módszer közül választhatunk. Képzeld csak el, milyen jó lehet egyhangulatos tetőteraszon grillezni a családdal vagy éppen sziesztázni az árnyékban, a nyugágyban.

Most pedig jöjjenek a példák! 

Terasz virágokkal

Budapest XI. kerületében, a Fehérvári úton eladó ez a háromszobás, 127 m² alapterületű lakás, mely egy 11 lakásos, lift nélküli társasház harmadik emeletén helyezkedik el. A tégla építésű összkomfortos ingatlanhoz egy 20 m²-es, kellemes tetőterasz is tartozik.

További képekért kattints a fotóra! 

xi_kerulet_elado_ingatlan_1.jpg

 

Hatalmas tetőterasz gyönyörű panorámával

Szemlőhegyen, a II. kerületben várja új lakóját ez a 225 m²-es, luxus színvonalú lakás, melyhez lélegzetelállító panoráma és egy óriási, 150 m² terasz is tartozik. A tetőteraszon egyébként egy jakuzzinak alkalmas helyet is kialakítottak!

További képekért kattints a fotóra!

tetoteraszos_ingatlan_ii_kerulet.jpg

 

A belváros fölött

A VI. kerületben, az Opera és a Bazilika szomszédságában vált eladóvá ez a 2+1 szobás luxuslakás, mely egy patinás, felújított épületben található. A különleges ingatlan tetőteraszáról csodálatos kilátás nyílik az egész belvárosra.

További képekért kattints a fotóra!

hajos_utca_elado_ingatlan.jpg

 

Kényelem mindenekfelett

Táborhegyen található ez az exkluzív, egyedi kialakítású, tégla építésű lakás, melyben két hálószoba kapott helyet. Az ingatlanhoz egy grillezővel, napozóval, kerti bútorokkal, kültéri hangszóróval ellátott, 90 m²-es tetőterasz is tartozik.

További képekért kattints a fotóra! 

iii_kerulet_tetoteraszos_lakas_elado.jpg

 

Címkék: eladó ingatlan tetőtér tetőterasz Budapest 1 ingatlan válogatás