Egyetemi lakásvadászat, indul!
2015.07.15. 10:15 I csorbazs

Egyetemi lakásvadászat, indul!

Július 23-án kiderülnek a várva várt egyetemi ponthatárok, ami sokak életében hozhat komoly változást, hiszen eldől ki kezdheti meg szeptemberben az egyetemet és ki nem. Mindez a lakáspiacra is jelentős hatással van: temérdek fiatal -és szülő- szeretne ebben az időszakban lakást vásárolni vagy bérelni. Nekik szeretnénk segíteni most induló sorozatunkkal, melyben "egyetemista" lakásokat és bérleményeket mutatunk be és hasznos információkkal, tippekkel, tanácsokkal szolgálunk a témában.

Az egyetemválasztás életre szóló döntés lehet, nem csoda hát, hogy ekkora izgalom övezi azt a bizonyos július 23-át, amikor eldől ki milyen felsőoktatási intézményben kezdheti meg a tanévet. Ez azonban nem csak a fiatalok szakmai jövőjét határozza meg, de az egész életvitelbe is komoly változásokat hozhat. Példának okáért, a legtöbben ebben az időszakban "hagyják el a családi fészket" és költöznek el a szülőktől az egyetem közelében található saját illetve bérelt ingatlanba.

Az ilyen típusú lakáskeresésnél a legfontosabb szempont az elhelyezkedés és az ár. A mindennapok során lényeges lehet, hogy mennyit kell nap mint nap utazni az egyetemig, illetve az sem elhanyagolható szempont, hogy kinek mekkora büdzsé áll rendelkezésére. Utóbbi egyébként eleve azt is behatárolja, hogy ki tud/szeretne vásárolni és ki bérelni.

A nyár végi lakásvadászatban nem könnyű helytállni, a legjobb ingatlanokat természetesen pillanatok alatt elkapkodják, a többieknek pedig maradnak a kompromisszumok! Aggodalomra azonban semmi ok, attól, hogy adott esetben kicsit kisebb lesz a hálószoba, vagy 10 perccel többet kell utazni reggelente, még ugyanolyan kiváló otthon válhat az új szerzeményből.

Segítvén a keresgélőket, összegyűjtöttük milyen, az egyetemisták számára megfelelő eladó ingatlanokat találtunk Budapesten.

 

Összkomfortos lakás 9,5 millióért

A Blaha Lujza térnél, a New York Palota mögött kínálják eladásra ezt az 1+1 szobás, 48 nm alapterületű lakást, mely kiváló közlekedésével ideális választás lehet diákok számára. A tégla építésű galériás ingatlan felújított, fűtéséről gázkonvektor gondoskodik.

További képekért kattints a fotóra!

osvat_utca_elado_lakas.jpg

 

Kertkapcsolatos, fiatalos lakás

A VIII. kerületben, a Dobozi utcában eladó ez a kislakás, melyhez egy picike privát kert is tartozik. A 1,5 szobás összkomfortos ingatlan új építésű, műanyag nyílászárókkal és redőnyökkel felszerelt. A környéken minden megtalálható amire szükség lehet: busz-,metró és villamosmegállók, boltok, egyetemek.

További képekért kattints a fotóra!
dobozi_utca_elado_ingatlan.jpg

 

Napfényes garzon a Bogdáni úton

A III. kerületben, Óbudán vár új lakóra ez a 22 nm-es, kertre néző ingatlan. A lakás az elmúlt időben teljes felújításon esett át, melynek keretein belül fa nyílászárókat szereltek be, illetve az elektromos-, víz- és csatornahálózatot is felújították.

További képekért kattints a fotóra!

bogdani_ut_elado_lakas.jpg 

Kétszintes lakás a körúton

A József körúton helyezkedik el ez az eladó belső kétszintes, összességében 40 nm-es tégla építésű lakás, melyben két különnyíló szoba található. A klímás ingatlan gázkonvektorral fűthető, felújított és fiatalosan berendezett.

További képekért kattints a fotóra! 

jozsef_korut_elado_lakas.jpg

 

 

Címkék: budapest egyetem egyetemisták fiatalos garzon kislakás 1 ingatlan válogatás