Mitől luxus a luxus?
2015.05.21. 16:00 I csorbazs

Mitől luxus a luxus?

Magyarországon kevés embernek adatik meg, hogy luxuslakásban élhet, éppen ezért, ezeket az ingatlanokat egyfajta misztikum lengi körül. Ebben a bejegyzésben azt vizsgáljuk meg, hogy vajon milyen jellemzők tesznek egy otthont luxuskategóriájúvá, majd pedig, az Otthontérkép adatbázisából válogatott példákat mutatunk be nektek.

Gyakran találkozni lakáshirdetésekkel, melyekben az eladó ingatlant luxus besorolásúnak titulálják, ám, amikor megnézzük a képeket és elolvassuk a leírását, csalódottan konstatáljuk, hogy ismét egy túlzás áldozatai lettünk. Nem biztos azonban, hogy a hirdető szándékosan akart minket félrevezetni. A luxus ugyanis egy relatív fogalom, melynek megítélése egyénenként, társadalmi csoportonként változik. Vannak azonban "kapaszkodók", jellemzők, melyek segítenek minket abban, hogy egy ingatlanról eldönthessük, hogy luxuskategóriájú, vagy pedig nem.

Az egyik legidőtállóbb luxustényező a családi otthon elhelyezkedése. Annyi bizonyos, hogy a legtöbb ilyen ingatlan Budapesten és a környező településeken található. Nem csoda ez, hiszen itt összpontosul a célközönség, illetve az ingatlanárak is eleve magasabbak, mint az ország többi területén. Sokat számít továbbá, hogy az épület milyen környezetbe illeszkedik bele, illetve, hogy milyen panoráma tárul a lakók elé.

Lényeges, hogy milyen alapanyagokat használtak fel az építkezés során, a minőség és a stílus, az egyedi elrendezés -akár belsőépítész közreműködésével- elengedhetetlen jellemvonások. Manapság egyre gyakrabban fordul elő, hogy a luxusházak automatizáltak, vagyis az árnyékolás, a hűtés, a fűtés stb. gombnyomással vezérelhető akár telefonról is. A ház felszereltsége kulcsfontosságú tényező. A komplett wellnessrészleg, a házimozirendszer, a LED-világítás mind-mind hozzájárulnak az összhatáshoz. 

Az itt felsoroltak azonban önmagukban nem állják meg a helyüket. Attól, hogy van egy szaunánk, még nem jelenti azt, hogy luxusotthonban élünk, ahogy a csodálatos panoráma, vagy épp az úszómedence sem biztosíték. Feltehetően, e pozitívumok szerencsés összjátéka fogja bennünk az exkluzivitás, luxus érzetét kelteni.

Most pedig lássuk, milyen eladó luxusingatlanokat találtunk adatbázisunkban! 

 

Villa a Bécsi úton

Budapest III. kerületében kínálják eladásra ezt az exkluzív villát, melyben összesen 11 szoba kapott helyet. A épület éke a földszinten található beltéri jakuzzi, mely felett ólomkristállyal díszített kupola terül el. A háromemeletes ingatlanban lifttel lehet könnyedén közlekedni az egyes szintek között. A házhoz 45 nm-es fűthető terasz, hatállásos garázs és egy különálló épület is tartozik.

További képekért kattints a fotóra!

iii_kerulet_villa_elado.jpg

 

Passzívház és parkosított kert

Budakalászon, egy csendes nyugodt utcában áll ez a 2007-es építésű, passzív besorolású családi ház. A 290 nm alapterületű épületben hat szoba, két fürdőszoba, szolárium, szauna található. Az eladó ingatlanban fal-, mennyezet- és padlófűtést építettek be, mely geotermikus talajhőszivattyú segítségével működik. A meleg víz ellátásról pedig napkollektorok gondoskodnak. 

További képekért kattints a fotóra!

budakalasz_elado_ingatlan.jpg

 

Minimál stílusú luxusház

138 nm alapterületű ez az igényesen megtervezett, a minimál stílus jegyeit magán viselő ingatlan. A különleges otthonban fitneszterem, medence, szauna, fény- és szélérzékelő árnyékoló rendszer, elektromos kapu, kétzónás riasztórendszer, házimozirendszer, automata fagymentesítő és automata kertvilágítás is megtalálható. Az alapanyagok kiválasztásában egyértelműen a minőség volt a döntő érv, a burkolat ugyanis fuga nélküli csiszolt mészkőből és ezüsttel futtatott tömör tölgyfából készült.

További képekért kattints a fotóra! 

luxus_haz_szentendre.jpg

 

Családi otthon a hegyoldalban

A Budai Tájvédelmi Körzet közvetlen szomszédságában, a hegyoldalra épülve terülnek el a Csermely Park társasházak. A teraszházak építési elvét követő ingatlanok minden szintjén egy-egy lakás kapott helyet. Ebben a 187 nm alapterületű eladó otthonban 50 nm-es nappali, konyha, hálószoba és gyerekszoba várja a leendő lakókat. A különleges családi fészekhez csodálatos, panorámás terasz is tartozik!

További képekért kattints a fotóra!

csermely_lepcso_elado_ingatlan.jpg 

Címkék: exkluzív panoráma családi ház Budapest luxuslakás 1 ingatlan válogatás