Különleges tanyák és családi birtokok
2015.05.04. 17:34 I csorbazs

Különleges tanyák és családi birtokok

Ebben a bejegyezésben egy különleges lakhatási formát állítunk középpontba. A farmok, tanyák külön életstílust követlenek meg, számuk pedig az utóbbi évtizedekben meglehetősen csökkent. Megnéztük, milyen eladó birtokokat, lovasfarmokat árulnak jelenleg az Otthontérképen!

Lovastanyán, farmon élni külön életformát jelent. Értelemszerűen, ezek az ingatlanok valamilyen település határában, vagy attól nem messze helyezkednek el. Ebből adódóan, kell néhány kompromisszumot kötni annak, aki ezt az életstílust választja, gondoljunk csak például a bevásárlásra, vagy épp a közlekedésre.

Mindezek mellett azonban temérdek előnye is lehet annak, ha valaki egy családi birtokon lakik. A természet közelsége, a nyugodt, csendes környezet és a családias hangulat megfizethetetlen élmény, melyet nem minden ember élhet át.

A tanyák jellemzően hatalmas, tágas területen helyezkednek el, lakóépületből/lakóépületekből, gazdasági épületekből, istállókból és megművelésre alkalmas földterületekből állhatnak. Manapság egyre népszerűbb a lovasturizmus, így a tulajdonosok gyakran e szempontot figyelembe véve végzik az átépítéseket, átalakítások. Ennek megfelelően, az itt bemutatott birtokok között is találhattok lovastanyákat és kifejezetten vendégek fogadására specializálódott ingatlanokat is.

Lássuk, miket találtunk!

Lovasfarm istállóval

Fülöpjakabon eladó ez a néhány éve részben felújított lovasfarm, melyhez egy 145 nm alapterületű lakóépület és néhány melléképület tartozik. A betonúton megközelíthető ingatlanba gerendás álmennyezetet építettek be, a tetőt pedig kerámia tetőcseréppel burkolták. Az eladó otthonhoz egy istálló is tartozik, melyben öt boxot alakítottak ki.

További képekért kattints a fotóra!

fulopjakab_lovasfarm.jpg

  

Szaunaház és halastó

Isaszeg közelében kínálják eladásra ezt a csaknem 3 hektáros területet, melyen egy 100 nm-es lakóépület és szaunaház, 55 nm-es mezőgazdasági épület, egy különálló épület és egy halastó áll. A körbekerített csendes birtok siklóernyő és sárkányrepülő fel-és leszállására is alkalmas. Az összkomfortos, panorámás ingatlanba a víz, a villany és a földgáz bevezetésre került.

További képekért kattints a fotóra!

isaszeg_elado_ingatlan.jpg

 

Lovastanya étteremmel

Kifejezetten turisztikai célokra alakították ki ezt a tanyát, mely Kecskemét közelében, Köncsögpusztán várja leendő gazdáját. A terület központi részén egy nádfedeles, 500 férőhelyes étterem és egy tribün terül el, mely jó szolgálatot tesz lovasbemutatók alkalmával. 

További képekért kattints a fotóra!

balloszog_elado_ingatlan.jpg

 

Egy tanya Pirtón

5 hektáros, részben parkosított területen áll ez a több mint 500 nm alapterületű épületegyüttes, melynek lakórészében 9 szoba és 3 fürdőszoba kapott helyet. A családi birtokon egy 61 nm-es pince, öt boxos istálló és szalmatároló is kialakításra került. A komfortos ingatlan mellett egy tó található, mely méltó éke az egész birtoknak.

További képekért kattints a fotóra!

pirto_elado_ingatlan.jpg

 

  

Címkék: vidék tanya eladó ingatlan vidéki romantika 1 ingatlan válogatás lovasfarm családi birtok