Így alakítsd ki az alkalmi vendégszobát az otthonodban!
2015.03.19. 12:03 I fokvarid

Így alakítsd ki az alkalmi vendégszobát az otthonodban!

Sokan nem engedhetik meg maguknak, hogy vendégek részére is fenntartsanak egy szobát, de ha kihasználod lakásod minden négyzetcentiméterét, akkor van megoldás arra, hogy elszállásold vendégeidet.

Az Ingatlantájoló munkatársai utánajártak, hogyan alakíthatod át könnyen lakásod szinte bármelyik helyiségét vendégszobává a dolgozószobától a nappaliig.

A nappali átalakítása

Ez a leggyakrabban alkalmazott módszer vendégek elszállásolására, sokan vásárolnak kinyitható kanapét nappalijukba, így könnyen átalakíthatják a helyiséget vendégszobává. Hátránya azonban az, különösen amerikai konyhás nappalik esetén, hogy a vendégeknek így nem marad privát szférájuk és mindenki rajtuk mászkál keresztül. Ha pedig a család egyetlen TV-je is a nappaliban van, akkor késő este már nem tudunk TV-t nézni, reggel pedig korán ébredő, reggeli mesenézéshez szokott csemeténk ébresztheti vendégeinket. Egy módon azonban mégiscsak megőrizhetjük vendégeink privát szféráját, egy térelválasztóként használható, elhúzható függöny ilyenkor jó megoldás lehet. Ha pedig nem a kanapét húzzuk ki, hanem lehetőségünk van egy lenyitható ágy, vagy közvetlenül a fal mellett egy kis fülke kialakítására egy kihúzható ággyal, akkor ezt is leválaszthatjuk függönnyel, és a kanapénk is felszabadul.

További képekért kattints a fotóra!

elado_lakas_mogyorod_otthonterkep.JPG

Lehajtható ágy a dolgozószobában

A lehajtható ágy azért praktikus megoldás, mert felhajtva teljesen a falba, vagy a szekrénybe olvad, amikor nem használjuk. Ha pedig megérkeznek a vendégek elég a széket betolni az íróasztal alá, máris lenyitható az ágy. Legpraktikusabb, ha olyan lehajtható ágyat keresünk, aminek az alja felhajtott állapotban tárolóként funkcionálhat, vagy található egy lehajtható íróasztal a másik oldalán. De itt is megoldás lehet a kinyitható kanapé.

Galériaágy az íróasztal fölött

Ha nincs elég helyed, egy lehajtható ágyhoz a dolgozószobában, akkor egy galériaágy az íróasztal fölött jó megoldás lehet. Ezeket az ágyakat akár már franciaágy méretben is lehet kapni, így nem csak az íróasztalt, de polcokat, könyves szekrényt is alátehetsz. Hátránya, hogy csak azok a vendégek tudják használni, akik fel tudnak mászni a létrán, tehát nem jó megoldás, ha a nagyszülőket látjuk vendégül.

További képekért kattints a fotóra!

elado_lakas_v_kerulet_otthonterkep.jpg

Vendégszoba vagy gardróbszoba?

Van egy használaton kívüli szobád, amit eddig csak vendégek fogadására használtál, de régóta vágysz egy gardróbszobára? Nyugodtan alakítsd át a helyiséget gardróbszobává, egy gardróbszekrénynek álcázott lehajtható ágy, egy hálófülke, vagy egy kihúzható kanapé segítségével, bármikor újra visszaalakíthatod vendégszobává.

A felsorolt lehetőségeken kívül, természetesen a hálószobában és a gyerekszobában is kialakíthatunk plusz fekhelyeket, ha ez nem kényelmetlen számunkra. A gyerekszobában különösen jó megoldás lehet az emeletes ágyak, vagy a kihúzható-, lenyitható ágyak használata, ha gyerekek is érkeznek vendégségbe.

Láthatjuk tehát, hogy egy praktikusan berendezett otthonban kinyitható-, lenyitható- vagy emeletes ágyakkal szinte bármelyik szobát vendégszobává alakíthatjuk, és ezekkel a megoldásokkal nyugodtan fogadhatunk vendégeket.

További eladó ingatlanokat, az Otthontérképen találsz!

Címkék: hirdetés lakberendezés eladó lakás vendégszoba