Kedvenc regényeink kicsit másként
2015.02.12. 21:24 I csorbazs

Kedvenc regényeink kicsit másként

A regények azért íródnak, hogy különböző világokba kalauzolják el az olvasókat. Ebben a bejegyzésben más megvilágításba helyezzük az irodalmi művek színhelyeit, és bemutatjuk Nektek, hogy milyen eladó otthonok vannak az egyes híres magyar regények városaiban.

A történetek során bebarangolt városok sok esetben a fantázia szüleményei, vannak azonban olyanok is melyek igencsak valós földrajzi helyeken játszódnak.

Vitathatatlan, hogy a regény legfontosabb része a cselekmény. Ennél fogva a helyszín gyakran a háttérbe szorul. Nem így van ez az itt felsorolt írások esetén, melyekben a földrajzi helyek igencsak markáns szerepet játszottak az események sorában.

Debrecen, Eger, Kis-Balaton és Hőgyes Endre utca. Vajon melyik történethez kötődnek ezek a nevek?

Lássuk a megfejtést, és kontrasztként azt, hogy milyen eladó otthonok vannak azokon a környékeken, ahol kedvenc regényeik játszódtak!

Debrecen - Móricz Zsigmond: Légy jó mindhalálig

Móricz főhősének, Nyilas Misinek feltehetően egyáltalán nem volt szüksége olyan luxusra, mint ami ebben a debreceni eladó házban megtalálható. A 330 nm-es hétszobás ingatlanban természethű design panelek, egyedi gépesített konyha, LED világítás is helyet kapott. Az exkluzív otthonhoz kültéri játszótér, kerti hobbiház és fedett terasz is tartozik.

További képekért kattints a fotóra!

debrecen_elado_ingatlan.jpg

 

Eger- Gárdonyi Géza: Egri csillagok

Eger városában található ez a duplakomfortos családi ház. A 2009-es építésű panorámás ingatlanban vízteres kandalló segíti elő az otthon melegének megteremtését, a meleg vizet pedig napelem biztosítja. A családi otthon egy 638 nm-es telken terül el, mely szépen parkosított és rendben tartott. Ezt az épületet nem bevenni kell, hanem megvenni! 

További képekért kattints a fotóra!

eger_elado_csaladi_haz.jpg 

Kis-Balaton- Fekete István: Tüskevár

Fekete István regénye a Kis-Balatonnál játszódik. Ott, ahol ez a hatalmas, 679 nm-es vendégházként is jól funkcionáló, eladó ingatlan áll. Az épület számos nem mindennapi dolgot rejt magában. Ilyen például a földszinti társalgó alatt elhelyezkedő akvárium, melyben a Kis-Balaton élőlényei egy 1 méter átmérőjű zsilipcsövön keresztül ki-beúszkálhatnak. 

További képekért kattints a fotóra!

zalavar_elado_ingatlan.jpg

 

Hőgyes Endre utca - Molnár Ferenc: Pál utcai fiúk

A bejegyzésben összegyűjtött földrajzi nevek közül talán ez a legnehezebb feladvány. Molnár Ferenc regényében Nemecsek Ernő a Rákos utca 3. szám alatt lakik. Ezt az utcát nevezik ma Hőgyes Endre utcának. Itt található ez a négyszobás, 113 nm-es, amerikai konyhás eladó lakás is. Az ingatlan felújított, új fém- és fakeretes nyílászárókkal felszerelt.

További képekért kattints a fotóra!

hogyes_endre_utca_elado_lakas.jpg

 

 

 

 

Címkék: budapest balaton történelem irodalom érdekesség eladó vidék eladó ingatlan eladó lakás vidéki romantika