Zseniális fotópárok egy eladó magyar házról!
2015.01.22. 13:51 I otthonterkep

Zseniális fotópárok egy eladó magyar házról!

Azt, hogy a lakásról készült fényképek mennyire fontosak, talán már mondani sem kell senkinek. Egy szinte tökéletes lakástól/háztól is gond nélkül el tudjuk riasztani az érdemi érdeklődőket, ha rossz minőségű, homályos, semmit sem mutató képekkel hirdetjük meg az eladó ingatlanunkat. És ez fordítva is igaz! Igazán jó képekkel még egy kevésbé mutatós otthon is könnyebben értékesíthető!

Lássunk egy igazán jó példát erre!

A Hometour nevű cég segítségével (akik többek között ingatlanfotózással foglalkoznak) kiválasztottunk egy, az Otthontérképen meghirdetett lakást, amit a fotós szakértők alkalmasnak találtak az összevetésre. A kiválasztott lakás egy biatorbágyi családi ház lett. A 2000-es évek elején épített, közel 150 négyzetméteres, 5 szobás ház jelenleg 45 milliós irányáron keresi új tulajdonosát. Az ingatlan adatlapja egyébként kimondottan jónak mondható, hiszen minden, a felhasználók számára releváns alapinformációt tartalmaz, mint az ingatlan állapotát, a fűtés típusát, a rezsit, stb., ám a házról készült képek valóban hagytak némi kívánni valót maguk után, annak ellenére, hogy a nagy átlagnál jóval jobb minőségűek.

Persze látszik az eredeti fotókon, hogy mekkora kanapé fér a nappaliba, milyen a falak színe, és úgy általában a ház hangulata, de azért nem fog el egyből a "de beköltöznék már holnap ide" érzés. Az összehasonlítás kedvéért a Hometour fotósa felkereste a házat és 1,5 óra alatt elkészítette a profi képeket.

Bár lehet, hogy a profi képek nem mindenki számára hozzák meg az áhított katarzisélményt, mindenesetre hatalmas minőségi változást jelentenek a hirdetés szempontjából. Az érdeklődők a sok száz hirdetés között böngészve ugyanis 1-2 másodperc alatt döntik el, hogy részletesen megnéznek-e egy hirdetést, vagy tovább siklanak felette. A profi képek jóval nagyobb valószínűséggel ragadják meg a tekintetet és keltik fel az érdeklődést. Egyszerűen sokkal jobb lesz végignézni a képeket, és öröm lesz akár csak turistáskodni a lakás adatlapján.


És akkor jöjjenek a képek! (a többit meg persze mindenki döntse el maga)

A ház eredeti adatlapját IDE kattintva tekinthetitek meg!

Az eredeti (első) és az új (második) kép a házról

terasz_eredeti.jpgterasz_uj.jpg

 

Az eredeti (első) és az új (második) kép a nappaliról

nappali_eredeti_1.jpgnappali_uj.jpg


 

Az eredeti (első) és az új (második) kép a konyháról

konyha_eredeti.jpgkonyha_uj.jpg

 

 

Az eredeti (első) és az új (második) kép a közlekedő részről

folyoso_eredeti.jpgfolyoso_uj.jpg

 

Az eredeti (első) és az új (második) kép az egyik hálószobáról

halo_eredeti.jpghalo_uj.jpg

 

 

Az eredeti (első) és az új (második és harmadik) kép a fürdőről

furdo_regi.jpgfurdo.jpgfurdo_2.jpg

Az eredeti (első) és az új (második) kép a másik hálószobáról

halo_2_regi.jpg

gyerek.jpg

 

Mire is jó ez?

Ám azon kívül, hogy szép képeink lesznek az eladó ingatlanunkról, miért is éri meg ilyen típusú szolgáltatást igénybe venni, és milyen egyéb eszközökkel lehet még vonzóbbá tenni hirdetésünket, arról Hoklics Attilát a Hometour tulajdonosát kérdeztük.

A szakértő elmondása szerint a hirdetők jelenleg nem ismerik, nem használják ezt a fajta, - véleménye szerint - kimondottan hatékony hirdetési technikát. Már önmagában a professzionális fotókkal sokkal jobb eredményt tudnának elérni. Ha ezt még kiegészítenék a világon mindenhol elérhető, érthető és letölthető videótúrával, egy letisztult jól áttekinthető (akár 3D-s) alaprajzzal és mindezt elhelyeznék egy, az ingatlannak általuk létrehozott egyedi weblapon, az ingatlan szinte magát értékesítené. Ez az egész csomag (a fenti ingatlant alapul véve) 60-70 ezer forintba kerülne, és nem kellene 3-4% közvetítői díjat kifizetni, ami akár több milliós tétel is lehet.

Persze ettől még az érdeklődőkkel való személyes egyeztetést és bemutatást nem ússzuk meg, és az ügyvédi költséggel, az energiatanúsítvány elkészítésének díjával, és pár egyéb tétellel még kell kalkulálnunk. De az, hogy pár tízezer forintért igazán minőségi fotókat kapunk, melyekkel akár több százezer, millió forinttal is magasabb áron tudjuk értékesíteni az ingatlanunkat, nem tűnik rossz üzletnek.

 

Disclaimer: A Hometour az Otthontérkép partnere. A blogposzt az Otthontérkép és a Hometour együttműködésében készült el.

Címkék: ingatlan ház lakás fotózás eladó jó képek