Egy jól berendezett lakás könnyen talál új lakót
2015.01.02. 11:21 I fokvarid

Egy jól berendezett lakás könnyen talál új lakót

Az emberi természet része, hogy vonzódunk a szép tárgyak után, és néhány dísztárgy gyönyörű és mutatós darabja lehet lakásunknak, de ha minden apróságot megveszünk, és felhalmozunk egy szobában dekorációként, akkor az egy halom kacattá válnak.

Ezért fontos, hogy a funkciót kövesse a forma, tehát elsősorban olyan berendezési tárgyakat vásároljunk, melyek betöltik funkciójukat és, ezek után kiegészítőnek vehetünk néhány kisbútort, vagy dísztárgyat, melyek meghatározzák a lakás stílusát és megadják a lakásnak azt a pluszt, aminek köszönhetően az ingatlan otthonná válik.

Tervezzünk céltudatosan

Először meg kell határoznunk, hogy kik és milyen célra fogják használni a helyiséget, ez után elgondolkodhatunk rajta, hogy milyen színeket és dekorációt használjunk. Teljesen más dizájn szükséges például egy olyan nappaliban, amelyben rendszeresen vendégeket fogadunk, mint egy olyan nappaliban, mely napközben a gyerekek játszóterévé válik. Ha pedig céltudatosan tervezel, a tervezés automatikusan el fog vezetni az apróbb
részletekhez, melyben a helyiség arculatát is meghatározhatod.

Kattints a képre, még több fotóért!

elado_lakas_rozsadomb_otthonterkep.jpg

A funkcionálisan berendezett lakások sokkal könnyebben kelnek el az ingatlanpiacon

Egy funkcionálisan berendezett lakás sokkal könnyebben felkelti a potenciális vevők figyelmét, a vevők ugyanis elsősorban azt nézik, hogy hogyan, milyen funkcióra tudják majd használni az egyes helyiségeket. Magyarországon még ugyan nem jellemző, hogy berendezéssel együtt árulják a lakásokat, kivéve az albérletek esetében, ingatlan adásvétel esetén csak a kisebb bútorokat, használati tárgyakat költöztetik el az eladók, de praktikussága miatt, egyre több, berendezéssel együtt eladó vagy kiadó lakást találhatunk az ingatlanhirdetésekben, a konyhabútor pedig szinte minden ingatlanban az ár részét képezi.

Kattints a képre, még több fotóért!

elado_ingatlan_otthonterkep.JPG

Figyeljünk a kiadásokra is!

Az a belső enteriőr, mely elsősorban a funkcióra van tekintettel, a formával szemben, figyelembe veszi a költségeket is. Ha szép, de haszontalan lakberendezési tárgyakkal zsúfoljuk tele a lakásunkat, azzal nem csak a lakásunk nem lesz ízlésesen berendezett, de a pénztárcánkat is feleslegesen terheljük meg. Ha előre megtervezzük egy helyiség funkcióját, beszerezzük a szükséges, nagyobb bútorokat és csak ezután vásároljuk meg a dizájnt meghatározó kisebb darabokat, azzal rengeteget spórolhatunk.

Egy kényelmes otthon az a hely, ahol kipihenhetjük a nap fáradalmait és együtt tölthetjük az időt családunkkal és barátainkkal. Ezért fontos, hogy otthonunkat a saját ízlésünknek megfelelően, a saját stílusunkban rendezzük be, de csak miután meghatároztuk, az egyes helyiségek és a legfőbb bútorok funkcióját. Egy olyan otthonban, mely egyszerre praktikus és szép, sokkal jobban fogjuk majd érezni magunkat.

Kattints a képre, még több fotóért!

elado_ingatlan_siofok_otthonterkep.jpg

Címkék: ingatlan hirdetés lakberendezés eladási tippek