Észak-Magyarországon is élnek gazdagok
2014.12.16. 22:15 I csorbazs

Észak-Magyarországon is élnek gazdagok

Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyét öleli fel ez az északi régió, ami igencsak ambivalens érzelmeket vált ki a legtöbb emberben. Ez az ellentmondás nem csak társadalmi szinten, de az ingatlanokban is megmutatkozik. Az Otthontérkép év végi sorozatában összegyűjtöttük nektek az Ország "LEG"-jeit, régiókra lebontva. A első részben Észak-Magyarország legdrágább eladó otthonait ismerhetitek meg!  

Észak-Magyarország régió népessége a legutóbbi két népszámlálás (2001-2011) adatai alapján drasztikusan csökkent: Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén megyék lakosságszáma 8%-kal esett, míg Heves megyében 5 %-kal él kevesebb ember. Ezek közül Nógrád megyében a legkritikusabb a helyzet, ott ugyanis, a 2001-es eredményekhez képest, csaknem 20 000-rel kevesebb ember élt  2011-ben. A megye lakosságszámához (220 261 fő) viszonyítva ez a szám hihetetlenül magasnak számít.

 A képre kattintva megnézheted Magyarország népességszámának változását!

eszak-magyarorszag_nepesseg.jpg

A népességszám csökkenésének hátterében számos ok állhat, így például a magas bűnözési arány, vagy éppen az a trend, hogy manapság sokan –előnyösebb munkalehetőségek reményében- inkább a nyugati megyéket részesítik előnyben a lakhatás szempontjából.

Észak-Magyarország megyéinek ellentmondásossága abban rejlik, hogy számos szélsőség megmutatkozik, így például a mélyszegénység a gazdagsággal együtt, már-már „szomszédságban” jelenik meg.  

Lássuk, melyek a legdrágább ingatlanok errefelé!

 

Eladó a Győzike Villa!

Mindenki számára ismerős lehet ez a salgótarjáni ingatlan, melyet most, a megszokottól eltérő perspektívában ismerhetünk meg. A 330 nm-es, minden luxussal felszerelt családi ház a város egy csendes, nyugodt övezetében található. Hobby szoba, társasjacuzzi, hidromasszázs zuhany és szauna biztosítja a teljes kikapcsolódást!

További képekért kattints a fotóra!

salgotarjan_gyozike.jpg

 

Design kandalló BAZ megyében

Miskolc belvárosának közelében áll ez a 400 nm-es duplakomfortos családi ház. Számos extra és egyedi dologgal felszerelték az ingatlant, lássunk ezek közül néhányat! A lakás belseje belsőépítész tervei alapján készült, a nappaliban egy design kandalló foglal helyet, a „könnyebb élet” érdekében GIRA villamossági és automatizálási rendszert, riasztórendszert, központi porszívót és klímarendszert is kialakítottak.

További képekért kattints a fotóra!

miskolc_belvaros_csaladi_haz.jpg 

Panzió és uszoda 

Egerben található ez a luxus családi ház, mely valójában panzióként is üzemel. Ezt praktikusan, úgy oldották meg a kialakítás során, hogy a háziak az alsó szinten (190 nm), a vendégek pedig a felső két szinten kaptak helyet. Az ingatlanhoz tartozik még egy garázs, egy csaknem 50 nm-es uszoda és egy hangulatos télikert is.

eger_panzio.jpg

 

Észak-Magyarország legdrágábbja - Egri villa vendégházzal

Óriási, csaknem 700 nm-es, ez a felújított, 9+1 szobás egri villa. A háromszintes épület déli tájolású és több melléképülettel is rendelkezik, így például uszodával, vendégházzal és tornateremmel is. Ti hogy képzelitek el az életeteket 700 nm-en, egy 245 mFt-os házban?

További képekért kattints a fotóra! 

eger_villa.jpg

 

 

Címkék: luxus észak eladó vidék népesség