Válts időben! - Élettér változásra szabva
2014.10.13. 13:26 I Buda Gergely

Válts időben! - Élettér változásra szabva

A fogyasztói társadalom az utóbbi évtizedben egyre tudatosabban keresi a szükségleteinek legmegfelelőbb ajánlatokat. A gazdasági és társadalmi változások hatására gyakrabban előfordul, hogy munkahelyet váltunk, keressük a jobb lehetőségeket, például a jobb karrier reményében hajlandóak vagyunk várost vagy országot váltani. Mi a helyzet a lakásváltás terén?

A nyugat-európai életstílussal ellentétben, Magyarországon hosszú ideig szinte életcél volt a lakásvétel. Külföldön -már régóta - a család nem “örökre” választ lakást, hanem az adott életszakaszukhoz passzoló ingatlant keres. Egyértelmű, hogy másra van szüksége egy fiatal párnak egy több gyermekes családnak és az idősödő nagyszülőknek.

Ideális esetben minden életforma-változást élettérváltás is követ, de ez a gyakorlatban nem biztos, hogy annyira könnyedén működik. Minél nagyobb döntéshelyzetnek vagyunk kitéve, annál nehezebben határozzuk el magunkat. Ezért hiába nőtték ki a gyerekek a szobát és akár anyagilag meg is tehetnénk, hogy nagyobb lakásra váltunk - mivel beláthatatlan időre szól a döntés – gyakran inkább vállaljuk a kényelmetlenséget és maradunk.

Ha valaki könnyíteni akar döntéshelyzetén, akkor az alábbi válogatásunk segíthet egy otthonos albérlet megtalálásában!

 

Horgonyozzunk a nyaralásnál!

Ha a gyerekek már kinőtték a családiházat és saját fészkükben kakukkolnak tovább, a szülők végül megkapják a várva várt pihenést. Csak az a dolgunk, csak kiélvezni az életet. Talán nincs is szebb hely erre, mint ez a kétszobás siófoki lakás. A part ötperces sétatávolságban van, amúgy állandó fűtött medence várja a csobbanni vágyókat. Ezt az élményt érdemes örökre megtartani!

 További képekért és az adatlapért kattints a fotóra!siófok jó.png

 

Közösségben szép az élet

Az egyetemisták közül nem mindenki élvezheti a kollégium “romantikáját”, így sok közösségi eseményből kimaradhat. Nagyon jó megoldás erre, ha egy sokszobás lakást vesznek ki, a kollégiumba nem bekerült csoporttársakkal. Ebben a négyszobás nagypolgári lakásban 4-6 ember is kényelmesen elfér. Mellesleg sok kollégiumtól eltérően a lakás a központi helyen a József körúton helyezkedik el. Bútorozz össze és kezdődhet is a házibuli!

 További képekért és az adatlapért kattints a fotóra!

józsef utca jó.png  

Irány a Merci!

Az egyetem után kezdődhet az álláskeresés! A fővárosból akár Kecskemétre is csöppenhetünk, ha éppen a Mercedes gyár munkatársaként folytatjuk pályafutásunkat. Ez a kecskemét belvárosában fekvő lakás nem csak a munka utáni pihenésre alkalmas, hanem 72 m²-eelég ahhoz, hogy alkalmanként meginvitájuk kollégáinkat. A lakás egyik szobája még vendégszobának is egyszerűen kialakítható.

  További képekért és az adatlapért kattints a fotóra!kecskemét jó.png

 

Az Árpád-hídon túl...

Minél nagyobb a család, annál többféle kritériumnak kell megfelelni a lakóhelyének. Ez a pilisborosjenői ház a domboldalon fekszik, így nem kell messze menni, ha a kisbaba levegőztetésére kerül a sor. Külön hálószoba és fürdő jár kicsiknek és nagyoknak. A meghitt estéket a hatalmas kandallós nappaliban töltheti a család. Ha nyáron barátainkat családostul invitáljuk meg, akkor is elférünk az óriási, 80m²-es teraszon.

  További képekért és az adatlapért kattints a fotóra!borosjenő jó.png