„Lakók: kutya és gazdája” - Ingatlanok kutyatulajdonosoknak
2014.10.10. 14:24 I Buda Gergely

„Lakók: kutya és gazdája” - Ingatlanok kutyatulajdonosoknak

Kevés ember van a Földön, aki egy édes kölyökkutya, vagy egy méltóságteljes „öreg motoros” láttán ne érezne valamit a szíve tájékán. Vitatott kérdés azonban, hogy lehet-e egy kutyát lakásban tartani. Sokan elvből elutasítják ezt, és szívtelen állatkínzónak titulálják azokat, akik kertes ház híján is vágynak a négylábúak társaságára. Velük szemben a másik tábor azt vallja, hogy nem a lakás mérete számít, sokkal fontosabb az, hogy mennyit foglalkoznak az állattal, milyen gyakran sétáltatják, mennyire fárasztják le a gazdik fizikailag és szellemileg hűséges társukat. Az utóbbi csoportot erősítők szerint könnyen belátható, hogy a gondoskodás nem négyzetméterfüggő.

Vannak azonban bizonyos tényezők, így például a lakás tulajdonságai, melyek kifejezetten megkönnyíthetik a kutyák és gazdáik mindennapjait. Mire érdemes ügyelni lakásválasztáskor?

 

Közel a parkhoz…

Ha gazdiként keresünk lakást, akkor sokszor a kutya igényeit a sajátunk elé kell helyezni. Ez valójában cseppet sem mondható áldozathozatalnak, sokkal inkább egyfajta előrelátás, mely a későbbiekben sokat segíthet. Az egyik ilyen, ha valamelyik park közelében vásárolunk ingatlant. Ilyen ez a II. János Pál pápa téren található, erkélyes egyszobás garzon (30 nm) is, mely közvetlenül egy kutyafuttatóra néz. A téglaépítésű, panorámás lakás kiváló választás kutyatartók számára, még meg is fizethető, 8,55 millió forint.

 További képekért és az adatlapért kattints a képre!

pápatér jó.png

 

Privát tér a kutyának is

Tapasztalt kutyatartók szerint a legjobb, ha kutyának van egy elkülönített kis sarka, egy fekhelye, ahova ő is visszavonulhat pihenni. Ez a kis „privát terület” természetesen akkor is jól jöhet, ha kedvencünk valami rossz fát tett a tűzre, hiszen így értelmet nyer a gyerekek esetén jól ismert, „menj a szobádba” felszólítás. Ebben a 22 milliós Dózsa György úti, 92 nm-es, 3 szobás lakásban elegendő hely van arra, hogy kedvencünknek is jusson egy kis magánterület. Ráadásul, az erkélyes, cirkófűtéses ház még a Városligettől is csak egy köpésre van.

 További képekért és az adatlapért kattints a képre!

dózsa jó.png

 

Ha baleset történik

Amennyiben kiskutyát szeretnénk, fontos szempont lehet, főleg a kezdeti időszakban, hogy legyen egy olyan hely a lakásban, ami könnyen tisztítható burkolatú és egyszerűen elzárható az ingatlan többi részétől. Miért van erre szükség? Még a legcukibb és legbájosabb kiskutyákkal is előfordulhatnak balesetek. Ilyenkor praktikus, ha a kutyapiszkot nem a szőnyegből kell kivakarni. Ez a 104 nm-es, 3 szobás lakás (22,9 millió) olyan konyhával-étkezővel rendelkezik, ami járólappal burkolt, ez kifejezetten alkalmassá teszi erre a célra. Idővel aztán úgyis szobatiszta lesz kedvencünk! J

 További képekért és az adatlapért kattints a képre!bimbó jó.png

 

Szőr hátán szőr

Igen, annak, aki kutyatartásra adja a fejét, számolnia kell a szőrcsomókkal! Hogy úszhatjuk meg mégis, hogy lakásunk egy bundakabátra hasonlítson? Az egyik módja, hogy rendszeresen „kozmetikázzuk”, fésülgetjük hosszúszőrű kutyánkat. Emellé praktikus, ha próbáljuk minimálisra csökkenteni szőnyegeink számát, hiszen ezek kiváló menedéket nyújtanak a kelletlen szőrkupacoknak. Ez a kétszobás amerikai konyhás Kodály köröndi lakás remek választás hosszúszőrű kutyát tartók számára, hiszen a barna, laminált padló hipp-hopp felporszívózható, felsöpörhető, és még dizájnos is. 61 négyzetméter 15,9 millióért.

További képekért és az adatlapért kattints a képre!

kodály jó.png