Álomházak az ország egyik legszebb részén!
2014.08.17. 21:35 I otthonterkep

Álomházak az ország egyik legszebb részén!

A Nyugat-Dunántúl turisztikai régió, ahogy természetesen az összes többi hazánkban, rengeteg különleges és különlegesen szép helyet, természeti értéket, gasztronómiai és kulturális különlegességet tartogat az ott élők és a turisták számára egyaránt. A Nyugat-Dunántúl régióba tartozó három megyénket (Zala, Vas és Győr-Moson-Sopron) összefogó terület kincseit felsorolni is hosszú lenne, minden esetre nem szűkölködik a térség középkori és barokk templomokban, kastélyokban, és sokszínű természeti kincsekben a Balatontól kezdve a vadregényes Őrségen át a világhírű hévízi termálfürdőig.

Mi azonban most azoknak szeretnénk kedvezni és egy kis iránymutatást adni, akik arról álmodoznak, hogy esetleg ide költöznének, és valamelyik, a Nyugat-Dunántúl turisztikai régióba tartozó településen képzelik el a maguk és családjuk jövőjét.

Lássuk, milyen szebbnél-szebb eladó ingatlanok közül válogathatnak a vásárlók Őriszentpétertől Feketeerdőig.

1. Őrségi romantika

Az Őrség fővárosában keresi szerető új tulajdonosát ez a 165 négyzetméteres családi ház. A leírás szerint a „mesevilágban” lévő ingatlanhoz (amit a képek alapján el is lehet hinni) saját erdőrész is tartozik, és akár egy kis farmot is létre lehet hozni rajta. A lehetőségek tárháza szinte végtelen.

Még több képért és a leírásért kattints a fotóra!

Őrségi romantika.jpg


2. Nem az, ahonnan a Duna ered

Az észak-nyugati határnál fekvő Feketeerdő településről már az 1200-as évek környékén tesznek említést egyes dokumentumok. Az erős horvát kötődéssel bíró településen most egy kisebb kastélyt is megszerezhetünk, melyhez nem kevesebb, mint 40 ezer négyzetméter (4 ha) telek is tartozik. Kiváló helyszín vidéki nagypolgári élethez.

Még több képért és a leírásért kattints a fotóra!

Feketeerdő.jpg


3. Apátistvánfalva

A településnek már önmagában olyan különleges neve van, hogy azt felesleges fantázia jelzőkkel illetni. A majdnem az ország legnyugatibb településén, szinte az erdő közepén lévő családi vagy hétvégi háznak is alkalmas, 100 négyzetméteres ingatlan keresi új tulajdonosát. Az magyar-osztrák-szlovén hármashatárnál található településnek szintén komoly történelme van, hiszen már az 1300-as évekből származnak írásos emlékek róla.

Még több képért és a leírásért kattints a fotóra!

Apátistvánfalva.jpg
4.
Fertődi kúria

A Fertő-Hanság Nemzeti Park bejáratánál található Fertőd településen bukkantunk rá erre a 600 négyzetméteres ingatlanra. Az Esterházy-kastély parkerdeje mellett található kúria, melynek tornáca a Keresztapa filmek békés családi jeleneteit idézi, két különálló épületből áll, és egyaránt alkalmas családi rezidenciának, illetve turisztikai célokra.

Még több képért és a leírásért kattints a fotóra!

Fertőd.jpg


5. Berzsenyi-villa

A Kemenessömjén található kastély épületnek ugyan nem ez a neve, de az igaz, hogy 1905-ben Berzsenyi Dániel egyik rokona, Berzsenyi Jenő építette. A leírás szerint romantikus-szecessziós stílusú épülethez tartozik 6,5 hektár erdő és szántó is. A szállófejlesztési tervek mellett nem teljesen kizárt (bár kicsi a valószínűsége), hogy valaki magán használatról szóló terveket szőjön itt. Mindenestre a képeket nézegetve jó egy kicsit azon álmodozni, hogy milyen is lenne a családunk élete egy ilyen birtokon, lovakkal, bálokkal,…

Még több képért és a leírásért kattints a fotóra!

Berzsenyi-villa.jpg

6. Pannonhalmi luxus

A tradíció és a történelem (apátság) alatt megbújó modern luxus az, amit ez a pannonhalmi ingatlan kínál nekünk. A mediterrán hangulatú, több mint 200 négyzetméteres családi házhoz medence, szauna egyéb extrák is tartoznak. Pannonhalma a Nyugat-Dunántúl turisztikai régió egyik legkeletibb bástyája, mármint ami a kulturális érdekességeket illeti, hiszen itt található a világörökséghez tartozó Pannonhalmi Bencés Főapátság.

Még több képért és a leírásért kattints a fotóra!

pannonhalma.jpg


7. Kissomlyói magánkápolna

Az alig 200 fős település egyik legimpozánsabb, hogy mást ne mondjunk, saját kápolnával és medencével rendelkező, 620 négyzetméteres ingatlana 12 szobát és 5 fürdőszobát kínál. És most nem akármilyen akcióban árulják, hiszen a vevő most egy Balatonra néző várvölgyi házat is kap ajándékba.

Még több képért és a leírásért kattints a fotóra!

kissomlyó.jpg

Címkék: ház eladó vidék nyugalom nyaraló dunántúl