Ezek a legnagyobb városaink legkisebb lakásai!
2014.06.05. 13:37 I otthonterkep

Ezek a legnagyobb városaink legkisebb lakásai!

Kiszemezgettük az Otthontérkép kínálatából az ország legnagyobb városainak 25 négyzetméter alatti lakásait, melyeket például csak aludni hazajáró diákoknak jó szívvel ajánlunk. Panellakásoktól téglaházakon át alpesi faházig mindent találtunk, de a szöveg helyett beszéljenek inkább a képek!

A legdrágább – Budapest szívében

Az Otthontérkép budapesti kínálatában két 10 négyzetméter alatti lakást is szerepel, ezek közül a drágábbik a főváros elsőszámú bevásárló utcájában található. A 9 négyzetméteres, felújítandó lakás felére egy galériát építettek, az alsó részen pedig egy tusoló és egy kis konyhasarok kapott helyet. A nyüzsgés közepére vágyó egyetemisták 7,5 millió forintért vehetnék meg a lakást, ez meglehetősen magas, 833 ezer forintos négyzetméterárat jelent, ami több mint duplája a belvárosi átlagárnak (340 ezer forint).

Még több képért és az adatlapért kattints a fotóra!

kicsi1.jpg

Egy örök klasszikus, a panelgarzon Debrecenben

Az ország második legnagyobb városában már nem találtunk 10 négyzetméternél kisebb lakást, a legkisebb eladó ingatlan egy 18 négyzetméteres garzon, közel az egyetemvároshoz. A panellakás klasszikus, a Kádár-korszak romantikáját idéző bútorokkal, valamint felújított konyhával és fürdőszobával várja vásárlóját, 4,9 millió forintos irányárral. Ez azt jelenti, hogy a lakás 272 ezer forintos négyzetméteráron forog, ami relatíve magasnak mondható Debrecen 173 ezer forintos átlagárához.

Még több képért és az adatlapért kattints a fotóra!

kicsi2.jpg

Letisztult minigarzon Szeged belvárosában

Szegeden a legkisebb, 16 négyzetméteres ingatlant a város egyik sétálóutcájában kínálják 2,8 millió forintért, elsősorban üzlethelyiségnek. A képek alapján modern, letisztult külsejű minigarzon (avagy irodahelyiség) 175 ezer forintos négyzetméteráron vihető el, ami magasabb a 137 ezer forintos szegedi egységárnál.

Még több képért és az adatlapért kattints a fotóra!

kicsi3.jpg

Legénylakás Miskolcon

Miskolcon, úgy tűnik, nem szeretnek szűkösen élni az emberek, legalábbis erre enged következtetni, hogy a város legkisebb meghirdetett ingatlanja egyedül itt haladja meg a 20 négyzetmértes határt. A Miskolc nyugati részén található legénylakásként hirdetett földszinti minigarzon különleges kontrasztot nyújthat annak, aki 3,9 millió forintért beköltözik. A nappali klasszikus „nyugdíjas” bútorai a felújított, modern külsejű fürdőszobával és konyhával kiválóan egészítik ki egymást. Talán senkit nem lep meg, hogy a négyzetméterár itt is jóval magasabb a városi átlagnál: 186 vs 104 ezer forint.

Még több képért és az adatlapért kattints a fotóra!

kicsi4.jpg

Alpesi házikó Pécsen – saját ciszternával

Listánk legdrágább ingatlanja egy alig 12 négyzetméteres alpesi faház 9,9 millió forintért. A 825 ezer forintos négyzetméterár sokkolóan magasnak tűnhet a dél-dunántúli megyeszékhely 128 ezer forintos átlagárához képest, az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy a házhoz egy szerény 953 négyzetméteres telek is tartozik. A ház egy téli vizsgaidőszaki elvonulásra kívülről nagyon csábítónak tűnik, a belsejéről viszont sajnos nem láthatunk képeket. A leírás szerint tartozik hozzá egy nagy alapterületű terasz, amelyhez épített wc, szerszámtároló és az esővíz gyűjtésére alkalmas ciszterna kapcsolódik.

Még több képért és az adatlapért kattints a fotóra!

kicsi5.jpg

Tárolóhelyiségből teljesen felszerelt egyetemista-lak Pécsen

Pécsen még egy kiemelkedően kicsi ingatlant találtunk. Az alpesi háznál alig 1 négyzetméterrel nagyobb alapterületű kislakás egy 10 emeletes panelház magasföldszintjén található és egy korábbi tárolóhelyiségből alakították ki. Az egyetemhez közel lévő, teljesen felszerelt minigarzont 2,5 millió forintért kínálják, ami ismételten a városi átlagnál magasabb, 192 ezer forintos négyzetméterárat jelent.

Még több képért és az adatlapért kattints a fotóra!

kicsi6.jpg

A győri faház, aminél nagyobb a terasza

Győr egyik zártkertes részén kínálják megvételre egy 803 négyzetméteres telken található 16 négyzetméteres téliesített faházat, 20 négyzetméteres fedett terasszal. A kívülről egyszerű erdészlaknak tűnő ingatlan a képek tanulsága szerint meglepően modern belsővel rendelkezik és 2,65 millió forintos irányáron kínálják. Ez, ha csak a faház alapterületét nézzük, 165 ezer forintos négyzetméterárat jelent, ami viszonylag kedvezőnek mondható a környék 156 ezres átlagárához képest.

Még több képért és az adatlapért kattints a fotóra!

kicsi7.jpg

Címkék: olcsó eladó kics kislakás