Ezek most a legnépszerűbb lakások! - Milyen lakásokat keresünk?
2014.04.09. 11:40 I otthonterkep

Ezek most a legnépszerűbb lakások! - Milyen lakásokat keresünk?

A hazai lakáspiac már hosszú évek óta szinte folyamatos esést mutat, mind az adásvételek számát, mind az árakat tekintve. Az okokat már unalomig ismételte mindenki, így mostanában inkább az a fontos kérdés, hogy milyen új környezetre kell berendezkednünk.

A hitelezés átalakult, hiszen alacsonyabb kamatok (forint) jellemzik, illetve nagyobb önerő szükséges. Megnőtt az előtakarékosság jelentősége. Folyamatosan alakul a támogatási rendszer. Átgondoltabbak és kockázatkerülőbbek az újlakás-fejlesztők (kevesebb projekt, lassabb növekedés). A felújítások és az energiahatékonyságot segítő beruházások felértékelődnek. Szétszakadnak az egyes alpiacok, hiszen vannak területek, amik az átlagnál sokkal válságállóbbak, míg mások egyre jobban leszakadnak. Mindezek mellett a lakáskeresési piacon is zajlik az átalakulás, többek között az Otthontérkép immáron ingyenesen elérhető magánfeltöltésének köszönhetően is.

TÖLTSD FEL TE IS INGYEN ELADÓ/KIADÓ INGATLANODAT AZ OTTHONTÉRKÉPRE!

Kattints IDE, vagy a képre, és pár egyszerű lépésben kipróbálhatod legújabb alkalmazásunkat.

hirdetés.png


Az Otthontérkép ingatlankereső portálon elvégzett több százezer keresés alapján megvizsgáltuk, hogy az egyre fokozódó érdeklődés mely területekre és milyen típusú ingatlanokra koncentrálódik. A vizsgálat alapján kijelenthető, hogy a lakáskeresők körében a legnépszerűbb területek között jelenleg magasan a XI. kerület vezet, míg Újbudát a XIII. és a XIV. kerületek követik. Az árak tekintetében is egyértelmű a fölénye a 10 és 15 millió forint közötti ingatlanoknak a keresési statisztikák alapján. A legnépszerűbb méretkategória pedig az 50 négyzetméter körüli ingatlanok. Vagyis jelenleg ezeket az ingatlanokat keresik a legnagyobb százalékban az Otthontérkép felhasználói.

terület_kerület.png


Ami azonban talán ennél is érdekesebb hír, hogy a napokban végre elindult az Otthontérkép legújabb szolgáltatása, a mindenki számára ingyenesen elérhető magánfeltöltés is. Ezzel a fejlesztéssel egy óriási ugrást teszünk, hiszen nemcsak az oldalon elérhető ingatlanok számát bővítjük tovább nagy léptekkel, hanem minden magánszemély számára elérhetővé tesszük, a rendkívül komoly fejlesztési és szakmai munkával létrehozott ingatlanhirdetési rendszerünk INGYENES használatát.

ár.png


Az Otthontérkép legújabb fejlesztései közül a hirdetésfeltöltés a lakásukat értékesíteni vágyóknak jelenthet nagy segítséget, míg az ezzel egy időben élesített hirdetésfigyelő alkalmazásunk pedig a lakást keresők számára könnyíti meg az új otthon megtalálását.

méret.png

terület_városrész.png

Címkék: statisztika kiadó eladó népszerű lakáspiac