Luxus vagy idill? - Ezek most a legnépszerűbb lakások itthon
2014.03.18. 11:19 I otthonterkep

Luxus vagy idill? - Ezek most a legnépszerűbb lakások itthon

Kacsalábon forgó budai paloták? Békés tóparti vityillók? Esetleg hangulatos, vadregényes házikók azok, amiket a legtöbben keresnek az eladó ingatlanok között? Egyik sem! Összeszedtük a legkeresettebb lakásokat.

Nem kérdés, hogy szeretjük nézegetni és talán szívesen meg is szereznénk a legdrágább, a legolcsóbb, a legnagyobb, a legkisebb és egyéb szempontból különleges házakat, lakásokat, a hétköznapi realitás azonban nagyon messze jár ezektől a különlegességektől. Ahhoz, hogy kiderítsük mely ingatlanok ma a legkeresettebbek, segítségül hívtuk a saját statisztikáinkat, és megvizsgáltuk, hogy mely ingatlanok adatlapját nézték meg a legtöbben március első felében.

Meglepetés vagy sem (talán inkább nem az), de nem a különleges ingatlanok kapják a legtöbb találatot az Otthontérképen (leszámítva azokat az alkalmakat, amikor valamelyik blog, vagy hírportál ingatlansalátájába kerülnek be az egyes adatlapok).

De lássuk is, hogy melyik lakások érdekelték a legtöbb felhasználónkat!

A sorrendet az egyedi látogatottság alapján rendeztük, vagyis ahogy az a lenti táblázatból is jól látszik, március első felében a Váli utcában található, közel 10 milliós lakást nézték meg a legtöbben.

ot_lakások.png

Három dolog azonnal feltűnik a táblázatot nézegetve

- A kilenc ingatlanból 4 a XI. kerületben, 3 pedig az V. kerületben található (ez jól leírja a keresők preferenciáját, mégpedig, hogy mik a legnépszerűbb kerületek most a lakáspiacon)

- A kilencből nyolc ingatlannak alacsonyabb a négyzetméterára, mint a környék átlaga (ezt az Otthontérképen zöld pöttyel jelöljük), vagyis úgy fest, hogy az átlagosnál olcsóbb lakások (amik vélhetően gyengébb minőségűek, vagy rosszabb elhelyezkedésűek) vonzzák a lakáskeresőket.

- Minden lakás Budapesten található. Ez talán a legkisebb meglepetés.

Méretben és árban valamivel nagyobb a szórás. A 7,9 millióstól a 46 milliósig, valamint a 37 négyzetméterestől a 106 négyzetméteresig szinte minden megtalálható, de itt is leginkább a 10 és 20 millió forint közötti és a 60-70 négyzetméter körüli ingatlanok a legnépszerűbbek.

 

A Váli utcai lakáshoz sajnálatos módon nem csatoltak fényképet, így azt nem tudjuk megmutatni, de az összes többit azonban igen.

Kattints a képekre és nézd meg a többi fotót is, és a lakások legfontosabb részleteit!

- Újlipótváros (92 nm, 23,8 millió Ft)

1_2.jpg

- Kecskeméti utca (66 nm, 12,9 millió Ft)

kecskeméti.jpg

- Bajcsy Zsilinszky út (106 nm, 46,2 millió Ft)

bajcsy.jpg

- Kelenföld (37 nm, 8 millió Ft)

kelenföld.jpg

- Petzvál József utca (90 nm, 11,5 millió Ft, nem véletlen az alacsony négyzetméterár)

petzvál.jpg

- Attila út (57 nm, 7,9 millió Ft)

attila.jpg

- Királyi Pál utca (66 nm, 17,5 millió Ft)

királyi pál.jpg

- Eszék utca (63 nm, 16,9 millió Ft)

eszék.jpg

Címkék: népszerű lakások