Újabb bizonyíték arra, hogy egyre jobban megéri a lakásvásárlás
2013.07.26. 09:41 I otthonterkep

Újabb bizonyíték arra, hogy egyre jobban megéri a lakásvásárlás

Ezúttal az Index-en jelent meg egy hasznos (és nem mellékesen szép) infógrafika a vásárlói szempontból egyre optimálisabb hazai lakáspiacról.

Az Otthontérkép már többször is foglalkozott azzal, hogy a jelenlegi lakáspiac mennyire is kedvez azoknak, akik befektetésként gondolkodnak lakásvásárlásban, avagy első lakásvásárlóként életük első otthonát tervezik megvásárolni.

átlagár_kereset.png

Nemrég titeket is megkérdeztünk arról, hogy szerintetek érdemes-e ma lakást vásárolni. Az eredmény egyértelmű lett, 78%-otok kihasználná a jelenlegi helyzetet, és venne ma lakást Magyarországon. A közel 600 fős, nem reprezentatív, közvéleménykutatásunkat pár nappal később a Portfolio.hu is megismételte. Az eredmény szinte teljesen megegyezett. A Portfolio.hu 5500 szavazója még az Otthontérkép szavazóinál is lelkesebb volt, és a válaszadók 84% vélte úgy, hogy vagy készpénzből, vagy hitelből, de szívesen vásárolna ma lakást.

OT_szavazás.png

Ha szereted az infógrafikákat, akkor nézd meg az Otthontérkép "Hogyan vásároljunk lakást" grafikáját.

Megerősítésül álljon itt az Index legfrissebb infógrafikája (amiben többek között az Otthontérkép az egyik forrása a felhasznált adatoknak) arról, hogy hogyan változott az elmúlt évtizedben a lakások ára a munkához viszonyítva, hol estek a legjobban az árak, és hogy mekkora volt a visszaesés a piacon.

index_infógráf.jpg

Címkék: lakás infógrafika