Különlegességek nyomában: mini kastélyok és várszerű házak
2017.11.08. 14:02 I krakla

Különlegességek nyomában: mini kastélyok és várszerű házak

Az eladó ingatlanokat böngészve igen gyakran találkozhatunk olyan családi házakkal, melyeket a mediterrán, vagy a provance-i stílus ihletett. De akadnak olyanok is, akik inkább régi várakra, kastélyokra hajazó házat építenek maguknak. Most ezek közül válogattunk.

Thornfield Hall a II. kerületben
Válogatásunk talán legvárszerűbb ingatlanával indítunk, amiben akár Edward Fairfax Rochester és Jane Eyre is lakhatna: a II. kerületben egy igazán egyedi, 450 nm-es ingatlant találtunk. A házhoz hatalmas ősfás park is tartozik, ami még vadregényesebbé teszi az ingatlant és környezetét. Ára 360 millió forint.varszeru_haz.PNGAdyligeti luxusingatlan
A soron következő adyligeti ingatlan akár egy modern várépület is lehetne. A házat íves formák jellemzik és még egy különlegese alakú tornya is van! A 7 szobás ingatlan 1997-ben épült, és 358 millió forint a kikiáltási ára.
adyliget_1.jpgModern kúria a Bakony szívében
Bakonyjákón egy 2008-as építésű Makovecz stílusú házat árulnak. Érdemes megnézni a hirdetés többi képét is ugyanis az ingatlan belül nagyon hangulatos és otthonos, hála a sok fa burkolatnak. Aki beleszeretett ebbe a házba az kösse fel a gatyáját, ugyanis 445 millió forintot kell letennie az asztalra, ha megakarja venni.
bakonyjako.jpgKülönleges formák
Zalakaroson a termálfürdő közelében, panorámás családi házat találtunk, melyből látni a Balaton északi partjának tanúhegyeit! Az adyligeti házhoz hasonlón ezt az ingatlant is a szép lekerekített formák jellemzik, egy igazi kis mini kastély, ára pedig majdnem 290 millió forint.
zalakaros.jpg
Hévizen egy másik mini kastély hirdetésén akadt meg a tekintetünk. A 320 nm-es ingatlan jelenleg panzióként működik, ára kereken 200 millió forint.
heviz.jpgÉs akkor jöhet a ráadás
A válogatásunk végén két olyan ingatlant mutatunk, melyeknek belső terei keltették fel az érdeklődésünket. Mikor például megláttuk a hirdetések között ezt képét egyből egy régi vár boros pincéje jutott az eszünkbe. Annyiban tényleg igazunk volt, hogy a képen tényleg borospincéről készült, ami viszont nem egy vár, hanem egy kecskeméti, 725 nm-es, 269 milliós luxusingatlan alagsorában található.
kecskemet.jpgA sort egy 25 szobás II. kerületi ingatlannal zárjuk, melynek gyönyörű fa burkolataitól tátva maradt a szánk. A 324 milliós házban, akár a Downton Abbeyt is forgathatták volna.
murakoz.jpg

Címkék: vár exkluzív luxus kastély Otthontérkép 1 ingatlan válogatás