Itt a fordulat: már sorban állnak, hogy a Ferencvárosban lakhassanak
2017.04.06. 10:15 I MeNa

Itt a fordulat: már sorban állnak, hogy a Ferencvárosban lakhassanak

Két főútvonaltól (Üllői út, Ferenc körút) egy utcával beljebb kezdődik az élet a Középső-Ferencvárosban. Érdemes megtenni ezt a távolságot, mert hihetetlen dolgokra bukkanunk. Több mint húsz év telt el a rehabilitáció kezdete óta, s az eredmény több mint biztató – s ennek megfelelően az ingatlanárak is igencsak dinamikusan emelkednek. Az új építésűeknél közelítik a 600 ezer forintot a négyzetméterárak, a használtaké pedig régen túl van már a 450 ezres értéken.

belso_park_angyal_utca.JPG

Az önkormányzat elég következetes, házról-házra halad még most is, amikor egyre másra kezd totális, de tényleg totális felújításokba. Előzetesen kijelölték már a megőrzésre érdemes bérházakat, a bontandó épületeket és egy kézben tartják a zöld területeket, amelyeket egységes, szerintem nagyon vonzó stílusban és anyaghasználattal építettek újjá.

belso_park_ferenc_ter_2.JPG

Nem csak én gondolom így, hanem az a több ezer család is, amelyik nemhogy elmenne, sokkal inkább marad és beleszól a közös területek kialakításába. Sőt, több ingatlanfejlesztőtől szerzett értesülés szerint mondhatni sorban állnak, hogy lakást vegyenek a már rehabilitált utcákban vagy a most épülő új társasházakban. Ezt erősítette meg az Otthontérkép.hu-nak a Beke Albert, a kerület ezen részén 2003 óta megtelepedett és azóta több jelentős beruházást végrehajtó Pesti Házak Zrt. értékesítési vezetője, aki rövid sétán kalauzolt minket az élhetővé vált házak és terek között.

belso_park_viola_utca.JPG

„Kívülről nem látszanak a környék gyöngyszemei, a hatalmas, gondozott belső kertek, parkok, néhány még passzázs szerűen egymással is összeköttetésben van, szabadon átsétálhatunk egyikből a másikba. Ezek még évekkel az átadás után is jó állapotban vannak, és így is lesznek, hiszen itt valódi lakóközösségek élnek, mindenkinek érdeke ezeknek az oázisoknak a léte, s jól megszervezték a közös kertek fenntartását.” – mondta a vezető, aki maga is tíz éve vesz részt a kerületrész megújításában. Az otthontérkép.hu kínálatában keresők egyre többször érdeklődnek a középső-ferencvárosi otthonok iránt.

2016_12_07_len_13_latvanyrajz_keleti_kert.jpg

A Pesti Házak képviselője érdekességként elárulta, hogy projektjeiknél nagyon sok a vidéki vásárló, aki – elegendő információ hiányában – egyenesen megdöbben, amikor meglátja a belső kerteket, a kapcsolódó nagy polgári bérházak újonnan kialakított erkélyeit és teraszait, hiszen nem erre számítottak, hanem „alulfejlett” (romos, szürke) környékre. „A teljesen megújuló kerületrész vonzerejét mi sem mutatja jobban, minthogy a korábban egyetemi éveit valamelyik itteni lakásban töltő és később összeházasodott fiatalok közül sokan itt maradnak a diploma után is, csak nagyobb lakást keresnek.„ – érzékeltette a változások hatásait a vezető.

2016_11_14_len_13_latvanyrajz_nyugati_kert.jpg

A vállalat jelenleg két projektet futtat a Lenhossék utcában és azt tervezi, hogy továbbra is ez a kerület marad a főhadiszállása, tevékenységének középpontja. Üzemeltet egy apartmanházat is, amelyben rövid és hosszútávú bérlemények vannak, főleg fiatalok vagy fiatal párok élnek ezzel a lehetőséggel. A társaság elindított egy másik beruházást a XIII. kerületben, ahol az előértékesítés jól halad. Nem kizárt, hogy abban a kerületben további projekteket indít a közeljövőben, látva ez erősödő keresletet. 

Címkék: Pesti Házak lakások eladó lakások Középső-Ferencváros eladó lakások Pesti Házak lakópark Pesti Házak