6 tipp a sikeres lakásfotóhoz
eladó/kiadó
2017.03.05. 13:08 I csorbazs

6 tipp a sikeres lakásfotóhoz

Az otthonterkep.hu visszatérő sorozatában hétről hétre elhozzuk nektek kedvenc ingatlanjainkat. A válogatás alapját ezúttal az ingatlanfotó adta. A legjobb hirdetéseken keresztül mutatjuk be nektek, hogy mire figyeljetek, amikor eladó vagy kiadó lakásotokat fotózzátok! Íme a tanácsok!

A lakáseladás legeslegfontosabb feladata, hogy megfelelő hirdetést készíts, mellyel a realitások talaján maradva, de kiemeled az értékesíteni kívánt "portéka" előnyeit, azt, hogy milyen lehetőségek rejlenek benne. Ez több tényező összjátékának lehet az eredménye, ilyen a pontos leírás, a hiteles adatok feltüntetése, a reális árazás és a jó fotók. Mai bejegyzésünkben a kiváló ingatlanfotó elkészítéséhez adunk néhány tippet!

Rakj rendet!

Alapvető, de nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy fotózás előtt mindenképp rakj rendet! Nem elég letakarni dolgokat, nem elég egymásra halmozni, egyszerűen tüntesd  el őket szem elől! A rendrakás egyébként az egyik legrázósabb kérdés ebben a témában, de ne spórolj az erőfeszítéssel, hidd el megéri majd! Itt van például ez a lakáshirdetés! Látszik, hogy az eladó nem egy full üres lakást fotózott, ennek ellenére sikerült annyira elpakolni, hogy az már nem zavaró!

xii_kerulet_elado_lakas_nogal.jpg

 

Legyen koncepció

Mint minden fotónál, a lakások esetén is fontos, hogy legyen koncepció. Komponáld meg a képet, mint egy műalkotást, de közben persze ügyelj arra, hogy funkcióját is betöltse a fotó! Itt van például ez az eladó lakás: semmi különlegeset nem látunk a képen, a szép árnyalatok és a kompozíció miatt mégis vonzza a tekintetet.

hevesi_sandor_ter_elado_lakas.jpg 

 

Tedd személyessé!

Szerencsésen sülhet el, ha valamelyest személyessé tudod tenni a fotókat! Hogyan csináld? Kisebb-nagyobb tárgyakkal tedd otthonossá és barátságossá a tereket. Itt például egy könyvespolcos fotó az, ami engem meggyőzött. Az ember könyvei személyes és féltett tárgyak, viszont kétség kívül remek dekorációs elemek, amik hipp-hopp otthonosságot és bizalmas légkört teremtenek.

rottenbiller_utca_elado_lakas.jpg

 

Mutasd meg, hogy miben más!

A lakáshirdetés voltaképp egy reklám, ami az ingatlan kelendőségét hivatott növelni. Ennek alapeleme, hogy kiemeljük azokat a tényezőket, amiért éppen a mi otthonunkat érdemes megvásárolni. Kertkapcsolatos a lakás? Különleges kandalló díszíti? Extra lehetőségeket rejt magában? Mutasd meg leendő vevőidnek! Így tettek ennek a lakásnak a tulajdonosai is, akik kiemelték ezt a csodaszép kandallót!

kartacs_utca_elado_lakas.jpg

 

Ügyelj a képek sorrendjére

A hirdetési portálok legtöbbjén bizonyos számú képet tudsz ingyenesen feltölteni. Ideális esetben minden kép tökéletesre sikeredett, ha azonban mégsem, akkor ügyelj arra, hogy a legeslegjobb legyen a hirdetésed nyitóképe. Ez lesz az ugyanis, ami alapján valaki rákattint a hirdetésedre vagy pedig továbbgörget. Előnyösen választottak például ennél a hirdetésnél, hiszen az első kép jól mutatja milyen tágas és napfényes ez a II. kerületi lakás.

radna_utca_elado_lakas.jpg

 

Add át a hangulatot

Minden lakásnak sajátos hangulata van, ami előre vetíti, hogy milyen stílusú vevőket, bérlőket vonzz, vagyis, hogy milyen célcsoportra talál rá. Egy kicsi garzonban például érdemes lehet fiatalos hangulatot teremteni, hiszen feltehetően első lakásként fog majd funkcionálni. De hasonlóan, rámehetünk a biztonságosságra is, ekkor pedig idősebb érdeklődőkre számíthatunk. Itt modern, elegáns, de visszafogott hangulatot varázsol elénk a hirdető, amit az összeválogatott kiegészítőkkel ér el.

akacfa_utca_elado_lakas.jpg

Címkék: budapest hirdetés lakáseladás lakásfotó eladó/kiadó