Van közel 40 milliós eladó panel is Budapesten
négyzetméter
2017.01.07. 11:59 I csorbazs

Van közel 40 milliós eladó panel is Budapesten

A lakásárak emelkedése igencsak megnehezített azok dolgát, akik most szeretnének új otthont vásárolni. Minikutatásunkban- mely több ezer panelt magába foglaló adatbázisunkon alapult- megnéztük milyen áron és hol találunk panellakásokat Budapesten. Íme a paletta!

Az árak

Minikutatásunkban a budapesti eladó lakásokat vizsgáltuk. Pár kattintással könnyedén kiderült, hogy a kínálat nagyjából 11%-a panellakás. A négyzetméterár figyelmen kívül hagyása mellett megnéztük, hogy mennyit kell kifizetni annak, aki panelt szeretne vásárolni.

Általánosságban elmondható, hogy az árak itt is nagyon széles skálán helyezkednek el, a többség azonban az alsó-közép kategória környékén összpontosul. 10 millió forint alatt Budapesten nehéz lakást venni! Így van ez a paneleknél is, hiszen a kínálat alig pár százaléka tartozik ebbe a kategóriába, ráadásul figyelni kell, mert sokszor a bérleti jog árát tüntetik fel!. A legtöbb eladó panelt 15-20 millió forintért hirdetik, ez a panel-kínálat csaknem 50%-át teszi ki.

Nézd meg Budapest legolcsóbb panellakását! Ára: 9,5 millió forint

erdosor_utca_elado_lakas.jpg

 

Nézd meg Budapest legdrágább panellakását, amit 39 millió forintért árulnak!

lajos_utca_elado_panel.jpg

 

Hol keresd?

A panelverseny első helyezettje a III. kerület, hiszen az eladó budapesti panellakások 18 %-a található ebben a kerületben. Ezt követi a IV. kerület csaknem 16%-kal, és a XIII. kerület csaknem 12%-kal. Mit is jelent ez? Nem mást, minthogy az új tulajdonosra váró panelek közel fele ebben a 3 kerületben található.

Barátságos lakás a III. kerületben

kiscelli_utca_elado_lakas.jpg

 

Mire számíts?

Az ingatlanhirdetésekben feltüntetett adatok értelmében a lakások közel háromnegyede jó állapotú és felújított és csupán 7% körül van a felújítandó otthonok száma. Ezt természetesen érdemes fenntartásokkal kezelni, hiszen egy-két kivétellel, meglehetősen relatív fogalmakról beszélünk.

A panellakások népszerűsége a mai napig töretlen, annak ellenére, hogy sok-sok valóságon és városi legendán alapuló félelem és hiedelem kering róluk. Az áremelkedés azonban ezt a lakástípust sem kerüli el, így érdemes résen lennie annak, aki panelt szeretne vásárolni.

 

Címkék: panel panellakás négyzetméter eladó panelek budapest eladó panelek III.kerület eladó panelek XIII. kerület felújítandó panelek