Mesés rönkházak gyönyörű tájakon
Négyzetméter
2016.12.23. 19:07 I galerika

Mesés rönkházak gyönyörű tájakon

A rönkházakról elsősorban mindenkinek a skandináv országok jutnak eszébe, pedig Oroszországban, Kanadában, sőt még Németországban is elterjedtek. Egy biztos, elsősorban a hidegebb éghajlatú országokban használják előszeretettel ezt az építési módot, pedig számtalan előnyének köszönhetően nálunk is meghonosodhatna. Mindenesetre ma már hazánkban is egyre népszerűbbek, ezért összeállítottunk egy válogatást a legszebb rönkházakból.

Álomszép rönkház cserépkályhával Mohán

ronkhazak1.jpg

Székesfehérvár szomszédságában, Mohán található ez a rönkház, mely 2008-ban épült és 6 szobával, valamint egy önálló egy szobás házzal várja új tulajdonosát. A ház fűtését kondenzációs kazán biztosítja, mely napkollektoros csatlakozással került kiépítésre, kiegészítő fűtésre pedig egy gyönyörű cserépkályha szolgál.

Még több képért kattints a fotóra!

Dupla belmagasságú, világos nappalival Pilisborosjenőn

ronkhazak2.jpg

Pilisborosjenőn, természetvédelmi terület mellett áll ez a finn rönkház, melynek kertjében medence is található. A 2002-ben épült rönkházban 5 szoba található, dupla belmagasságú nappaliját hatalmas ablakok árasztják el fénnyel, körben elhelyezkedő erkélyeiről pedig páratlan panoráma nyílik a környező hegyekre.

Még több képért kattints a fotóra!

Rönkház Oroszországból moziszobával Pilisszentlászlón

ronkhazak3.jpg

Közép-Oroszországban borovi fenyőből készült ez a gyönyörű rönkház, melyben 50 nm-es nappali, 3 hálószoba és moziszoba is található. A ház melegvízellátását napelemek biztosítják, a nappali dísze a beépített kandalló, és egy 110 nm-es terasz is tartozik az épülethez.

Még több képért kattints a fotóra!

Tölgy és fenyőfák ölelésében Pásztón

ronkhazak4.jpg

2 hektáros, tölgyekkel és fenyőkkel beültetett birtokon áll ez a mesés rönkház, mely 2006-ban épült fel. A birtok Magyarország egyik legtisztább levegőjű pontján található, ahová korábban szívszanatóriumot terveztek, és igény esetén további 3 hektárral bővíthető.

Még több képért kattints a fotóra!

Székely hagyomány szerint épült gerendaház Pátyon

ronkhazak5.jpg

Vörösfenyőből, székely hagyomány szerint épült fel ez a gerendaház a Zsámbéki medencében található Pátyon. A nappali + 3 hálószobás családi házban egy egyedi kemence, fürdőszobájában pedig fürdődézsa is található.

Még több képért kattints a fotóra!

 

 

A legszebb panorámás lakások (X)

Címkék: rönkház négyzetméter