Milyen egy átlagos lakás Budapest leghosszabb útján?
Kerületi legek
2016.06.17. 08:42 I dibig

Milyen egy átlagos lakás Budapest leghosszabb útján?

ulloi.jpg

A főváros közigazgatási területén belül az Üllői út a leghosszabb. A Kálvin térről induló, 15,6 km hosszú sugárút, először a VIII. és a IX. kerületet választja el egymástól, majd Ferencvárost és Kőbányát határolja, később keresztül szeli Kispestet, végül a XVIII. kerületen keresztül egészen Vecsésig kíséri az utazót. A 822-es házszámig nyúló Üllői út így öt kerületet, és hosszabb-rövidebb szakaszokon 24 városrészt is érint.

Hogy mennyire tekintélyt parancsoló ez az utcahossz? Nos, az Üllői út alig hétszer rövidebb, mint amilyen hosszú közúton Magyarországból eljuthatunk egy nem szomszédos országba: Szlovákiát átszelve Lengyelországba!

A kerületi legek sorozatból így némileg kilóg ez, az öt fővárosi kerületen is átívelő, egyharmad maratoni futótávot önmagában kitevő rekorder.

Ha Üllői út, akkor azért a legtöbb budapestinek kapásból a ferencvárosi századfordulós bérházak valamelyike ugrik be.  Ezért a nyitóképen egy teljesen szokványos méretű, ötven négyzetméteres (+10m2 galesz) lakást választottunk egy duplaudvaros, gangos bérházból a Ludovika parkjával szemben, amelyiknek az irányára 22.8 millió forint és CSOK-kal is vihető.

De természetesen akiknek fontos az egyetemekhez, munkahelyéhez közeli, tömegközlekedéssel jól megközelíthető lokáció, csak éppen nem a kilencben, hanem esetleg a városközponthoz még közelebb, vagy éppen kifelé, déli irányba (pláne, hogy kissé távolabb már a négyzetméterárak is szolidabbak), azoknak is érdemes körülnézni a jó öreg Üllői út kínálatában, vagy éppen a közeli kisebb utcákban.

 

 Százezer ingatlan egy helyen! (x)

Címkék: átlagos üllői eladó ingatlan eladó lakás ix ker kerületi legek