Rendezett garázs – Egy hely, ahol minden kézre esik
2015.03.30. 11:18 I fokvarid

Rendezett garázs – Egy hely, ahol minden kézre esik

Közeledik a tavasz, a nagytakarítás és ezzel együtt a rendrakás, selejtezés ideje is. Már biztosan végiggondoltad, mit selejtezel ki végre az idén és a nagytakarításhoz is készítettél egy ütemtervet, de vajon gondoltál a garázsra is?

A garázs rendbetétele nem csak azért fontos, hogy a kerti szerszámok, autóápolási eszközök és szerszámok rendezetten legyenek tárolva, de egy praktikus tárolókkal ellátott, rendezett garázsban azok a dolgok is elférhetnek, amiket már nem tudsz a lakásban tárolni, mégsem szeretnél kidobni. Az Ingatlantájoló szakértői ezért összegyűjtötték azokat a tippeket, ötleteket, melyekkel egyszerűen rendet teremthetsz garázsodban.

Hogy jól kihasználhasd a garázsodat első lépésként rendet kell tenned benne, és selejtezned kell, második lépésként pedig jöhet a tárolórendszer kialakítása, gondos tervezés mellett.

Oszd meg és uralkodj!

A rendrakás és selejtezés nem csak abból áll, hogy kidobálunk mindent, amire már nincs szükségünk, hanem abból is, hogy rendszerezzük azokat a dolgokat, amiket meg szeretnénk tartani. Pakoljuk külön kupacokba a kerti szerszámokat, a szerszámokat, a sportszereket és minden egyebet, amit csak ott tárolunk. Vegyük azt is figyelembe, hogy a gyakran használatos dolgok kézre essenek, lehetőleg a garázsajtó mellett tároljuk őket, míg azoknak a dolgoknak, amiket ritkán használunk, alakítsunk ki tárolóhelyet a garázs hátuljában, vagy a magasabb polcokon.

Ha érdekel ez a garázs, kattints a képre!

elado_garazs_siofok_otthonterkep.jpg

Használjuk ki a falakat!

A garázs rendszerezés titka, hogy semmit ne tároljunk a földön, hanem mindennek alakítsunk ki tárolóhelyet a falakon.. A legtöbben az alábbi tárolórendszereket és ezek kombinációit részesítik előnyben:

Perforált lemez: ez az egyik legolcsóbb, legpraktikusabb és könnyen felszerelhető tárolórendszer, melynek praktikussága elsősorban abban rejlik, hogy kampókkal, tárolókkal, polcokkal és sínekkel, egyéni igényeink szerint, bármilyen formájú és méretű szerszámokat és eszközöket helyezhetünk el rajta optimális helykihasználással. Egyetlen hátránya, hogy nagyobb súlyt nem bír el, de kisebb tárgyaknak tökéletes helyet biztosít.

Nyitott polcok: Legyen szó akár egy falra szerelhető sínrendszerről, akár különálló polcokról, a nyitott polcrendszerek sokoldalú, könnyen használható, áttekinthető rendszerezési lehetőséget biztosítanak elérhető áron.

Zárt tárolók: ideálisak azok számára, akik nem szeretik, ha a szerszámaik, eszközeik és egyéb garázsban tárolt holmijuk szem előtt van, hátrányuk ezzel szemben az, hogy drágák, és nagyobb tárgyak általában nem férnek el bennük

Tárolás a plafonon

Ritkán használt tárgyaknak akár a plafonon is kialakíthatunk tárolóhelyet, többféle mennyezetre szerelhető tárolót lehet kapni, melyeket a mennyezet gerendájára erősíthetünk. Ezek közül különösen praktikusak a leereszthető csigás rendszerű tárolók, melyek közül különösen a kerékpár tárolók örvendenek nagy népszerűségnek.

A biztonságra is ügyeljünk!

Ha sikerült kiválasztanunk és felszerelnünk a megfelelő tárolórendszereket, akkor nincs más dolgunk, minthogy végre bepakoljunk a garázsba és minden a helyére kerüljön. Van azonban még egy fontos dolog, amire ügyelnünk kell, mégpedig a biztonság. Ha a gyerekek is szabadon bejárhatnak a garázsba, akkor a veszélyes anyagokat és az éles szerszámokat tartsuk zárható szekrényben, vagy a legfelső polcokon és soha ne tároljunk garázsban benzint vagy egyéb tűz- és robbanásveszélyes anyagot.

Garázst keresel? Eladó és kiadó garázsok az Otthontérképen!

Címkék: tárolás eladó garázs