Élhető dizájn a fővárosban
2015.01.20. 09:58 I csorbazs

Élhető dizájn a fővárosban

Nem újkeletű, és manapság már nem is ritka, hogy valaki lakberendező és dizájner segítségével alakítja ki otthonát. Ha szerencsénk van, az együttműködés eredménye egy csodálatos tér, mely praktikusságával hosszú éveken át szolgálja lakóit. Ebben a posztban összeszedtük nektek, hogy melyek Budapest legélhetőbb dizájnlakásai.

Mérnöki precizitás, egyediség és stílusérzék. Nagyjából ez az a három komponens, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy valaki igazán ügyesen megtervezze egy ház belső kinézetét. Az igazat megvallva, az ilyen módon kialakított lakások mindig kettős érzéseket keltenek bennem. Egyfelől felnézek arra, hogy mennyi munka és fantázia kell ahhoz, hogy egy impozáns belső tér megszülethessen, másfelől viszont, sokszor azt tapasztalom, hogy a design a praktikusság és a funkcionalitás rovására megy. Nehéz megtalálni azt a pontot, ami még extravagáns, de nem élhetetlen.

A következőkben olyan budapesti lakásokat mutatunk be nektek, melyek designer és lakberendező közbenjárásával készültek, miközben kiválóan alkalmasak a mindennapi életre.

 

Belga fantázia kivetülése

A XII. kerületben eladó ez a duplakomfortos luxuslakás, mely 92 négyzetméteren várja leendő lakóit. A belga designer által tervezett belső kialakítás egyszerű, ám mégis figyelemfelkeltő, extravagáns, miközben visszafogottságot és vidámságot sugároz. Tömegközlekedés szempontjából kifejezetten jó helyen van az ingatlan: a Déli pályaudvar pár perc  séta, a közelben pedig több busz- és villamosmegálló is megtalálható.

További képekért kattints a fotóra!

budapest_design_lakas_nemetvolgyi_lepcso.jpg

 

Designer álmodta meg a családnak

Egy négylakásos társasházban található ez a 110 nm-es, egyedi kialakítású, napfényes, barátságos lakás. Az ingatlan belső tereit designer tervezte, láthatóan ügyelve arra, hogy az eredmény egy meleg családi fészek érzetét keltse. Az lakás fűtését radiátorokkal és kikapcsolható padlófűtéssel oldották meg, nyári melegben pedig a légkondicionáló berendezés ad enyhülést.

További képekért kattints a fotóra!

budapest_design_lakas_kiralyhago_ut.jpg

 

Színpompás növények, ízléses belső tér

Eladó ez a 240 nm-es 5+1 szobás családi ház Budapesten, a II. kerületben. A lakás külső és belső kialakítása egyaránt megnyerő, melynek hatására valószínűleg kevés ember akadna, aki azt mondaná, hogy „köszönöm, de nem szeretnék beköltözni”! Te melyik tábort erősíted?

További képekért kattints a fotóra!

budapest_design_lakas_dutka_akos_utca.jpg

  

Stílus a belvárosban

Budapest szívében, az Almássy téren kiadó ez a 144 nm-es tágas és napfényes lakás, melyben három hálószoba és egy nappaliból nyíló erkély is helyet kapott. A tulajdonosok az otthon belsejének megtervezéséhez természetesen szakember segítségét kérték. A munka eredményeit a képeken láthatjátok!

További képekért kattints a fotóra!

budapest_design_lakas_almassy_ter.jpg

 

Versace kád a fürdőszobában

Végül, egy igazán exkluzív ingatlant mutatunk be nektek, mely egy neves belsőépítész keze nyomán készült. A lakásban 13 nm-es gardróbban tárolhatjuk ruháinkat - ami területileg akkora, mint egyes emberek lakásának a fele-, a mindennapi fáradalmakat pedig egy valódi Versace kádban pihenhetjük ki. A luxusélmény ára 41,5 M Ft!

További képekért kattints a fotóra!

budapest_design_lakas_aradi.jpg