Nagyvárosi család vidékre költözik - 2. rész.
2018.02.24. 05:56 I MeNa

Nagyvárosi család vidékre költözik - 2. rész.

Ha valaki pár éve azt mondja nekem, hogy kisvárosi anyuka leszek, a harmincas éveim elején kinevetem és legyintek, hogy én ugyan nem. De az élet úgy alakult és én megtapasztalhattam, hogy Budapesten kívül is van élet, és nem is olyan rossz, mint először gondoltam.

Rengeteg előnye lehet egy 10-20 ezer lakosú kisvárosnak, például hogy két perc alatt bárhol ott vagyok a gyerekekkel, mindenki ismer mindenkit, kedvesen megismernek az üzletekben, könnyebb kapcsolatokat teremteni a többi anyukával, nincs tömegközlekedés és sokkal kedvezőbb áron juthatunk hozzá ingatlanhoz és megbízható mesterembert is könnyebben talál az ember.

A mi vidéki kúriánk is átalakításra várt. Maga a ház története olyan 70-80 évvel ezelőttre nyúlik vissza, a megépítése a férjem ükapja keze munkáját dicséri, építése után malomként funkcionált. Szerettük volna meghagyni a falusias jellegét és egy igazi „country” otthont létrehozni belőle a családunknak.

Amit biztosan tudtunk, hogy a nyílászárókat cserélni kell és az eredetileg két szobás házból három szobát szeretnénk kialakítani, ehhez nagy átalakításokra lesz szükség.

Előtte
v-1.JPG

v-2.JPG

v-3.JPG

Első körben teljes kültéri szigetelés és nyílászáró csere következett. A faablakokat műanyag ablakokra cseréltük, a régi fatokos keretet kibontottuk és bebetonoztuk, alul kisméretű, címeres téglával borítottuk, amit a ház egy bontott részéből nyertünk. Így egy nagyon hangulatos belső párkányt nyertünk, ami a szobák éke lett. A nappaliban meghagytuk az eredeti rozettát, és a fa beltéri ajtókat, a padló új burkolatot kapott.

Utána

v-4.JPG

A gyerekszoba pasztell színei adnak egy alap vidám és bájos hangulatot a szobának, a mentazöld, a szürke és a rózsaszín tökéletes kombinációja. A mi két kis energia bombánknak az igazi mesevilágot próbáltuk megalkotni, a végeredmény kedvenc helyem lett a házban.

v-5.JPG

v-6.JPG

A bejárati ajtót áthelyeztük és a nagyméretű előteret hálószobának alakítottuk át. Kialakítottunk egy pici előteret, amiből a konyhába lépünk be.

A konyha a ház központi helye lett, a cementlap, ami felkerült a falra, szerelem volt első látásra. A burkolat a megszokottól eltérően itt is laminált padló lett, ez egy köztes megoldás a hajópadló és a hidegburkoló között. Különlegessége még a laminált padlóval bevont spájz ajtó, és az ablak bepolcozása, amit a fűszernövényeknek szántunk.

Előtte

v-7.JPG

Utána

v-8.JPGv-9.JPG

A fürdőszoba és a külső munkálatok még váratnak magukra, addig is próbálunk feltöltődni és inspirálódni az általunk kialakított belső terekből, amit a saját igényeinkre szabtunk.

Címkék: lakásfelújítás hálószoba ablakcsere spájz hajópadló konyhafelújítás ajtócsere fürdőszoba felújítás