Konténer is lehet győztes Budapesten
2018.02.11. 06:00 I MeNa

Konténer is lehet győztes Budapesten

Nem mindig a felhőkarcolók nyerik az építészeti versenyeket. Nálunk (még) nincsenek is. Vannak viszont más érdekes közösségi terek. Például egy konténerben és környékén. Mindkettőre felfigyeltünk. 
Gyakran utazunk el az Árpád híd pesti lábánál még csak gödör formájában létező új mega beruházás mellett, ami a budapesti irodapiac egyik kiemelkedő darabja lehet. És látjuk, hogy szép kis közösségi teret alakított ki a beruházó HB Reavis cég. Közepén egy titokzatos, magas konténer-csoport, amit bemutatóteremnek és ideiglenes irodának használnak. A korcsolyapálya is működik, egész kis mi élettér alakult ott ki.
agora_showroom.jpg
Így néz ki a bemutatóterem begy része belülről.
Nos most ez a két objektum (a közösségi tér és a bemutatóterem) szoros versenyben, 35 nevező közül érdemelte ki Az Év Közösségi Terének járó díjat. A független szakmai zsűri Az Év Tervezett Kereskedelmi Projektje díjat is az Agora Budapestnek ítélte, ezzel a HB Reavis két kategóriában hozhatta el ingatlanszakma legjobbjának járó elismerést.
Az Év Közösségi Tere kategóriában a zsűri azokat az építészeti szempontból is különleges, kreatív közösségi tereket értékelte, amelyek a minőségi kapcsolatok, a szabadidő és az innovatív gondolatok megosztásának egyedi vagy éppen újító helyszíneként szolgálnak.
agora-tower.jpg
Az irodaházakból álló komplexum első ütemének látványterve

A HB Reavis 5000 négyzetméteres közparkja, közepén az egyedülálló konténer-bemutatótermével egy olyan különlegesség, amit ebben a formában itthon még nem láthattak. A 6 darab, tengereket megjárt hajózási konténerből készült high-tech bemutatóterem az építkezés helyszínén mutatja meg az épülő új városközpont, az Agora Budapest jövőbeli bérlőinek, hogyan épül leendő irodájuk. A 3 hónap alatt felépített épület terveit a MádiLáncos Stúdió készítette, egyedi bútorait pedig a Kinnarps adta. A fejlesztő nemrég nyílt nap keretében engedett bepillantást a nagyközönség számára a terembe, ezt a jövőben rendszeresen megismételik majd.

Egyáltalán nem megszokott itthon az sem, hogy egy ingatlanfejlesztő a munkálatok idején közparkot alakítson ki a helyi közösség számára, de a HB Reavis szerette volna ezzel is kellemesebbé tenni számukra ezt az időszakot. Az első ütem építésének befejezéséig folyamatosan szerveznek itt közösségi eseményeket: február végéig a jégpályán korcsolyabérlésre és oktatásra is lehetőség nyílik. Az év további részében családi, kulturális és gasztro programokat terveznek.

Az épületben a HubHub, a HB Reavis csoportszintű közösségiiroda-szolgáltatása is elérhető lesz, hiszen egy saját co-working iroda is helyet kap az épületben. Az Agorán olyan neves külföldi és magyar tervezők dolgoznak, mint a londoni székhelyű MAKE Architects és az ikonikus épületeket tervező hazai FINTA Stúdió.

Címkék: HB Reavis irodabérleti díjak coworking iroda budapesti irodapiac Agora Budapest