Könnyen full extrásra fejleszthető ez a gellérthegyi házikó
2018.02.07. 06:00 I csorbazs

Könnyen full extrásra fejleszthető ez a gellérthegyi házikó

Családi ház, kert, belváros – olyan dolgok ezek, amik a legtöbb budapesti ember számára csupán színes vágyálmok, hiszen az ilyen eladó ingatlanok száma elenyésző. Mi találtunk egyet a Gellérthegyen, megmutatjuk, csapjatok le rá!

Budapesten nagyjából 19 ezer eladó ingatlan van, melynek csupán 20%-a családi ház. A kínálat a város központja felé haladva – értelemszerűen - egyre szűkül, a családi házak ugyanis helytakarékossági megfontolásokból átadják helyüket a társasházaknak, lakásoknak.

Az eladó lakások között is nehéz olyat találni, ami saját kertkapcsolattal rendelkezik, az Otthontérkép adatai szerint csupán 5% fele meg ennek a kitételnek. Így tehát nagy feladat előtt áll az, akinek minden vágya egy saját kert és a városközpont közelsége!

A XI. kerületben, a Gellérthegy lábánál egy remek házikóra bukkantunk, ami nemcsak amiatt számít különlegességnek, mert egy külön kis családi ház, hanem elhelyezkedése miatt is. A Gellérthegy a főváros igen impozáns része, csupán néhány buszmegállóra helyezkedik el a városközponttól és a forgalmas BAH csomópont is csak egy karnyújtásnyira van innen.

otthon_utca_elado_lakas.jpg

Ezek az előnyök természetesen a környék áraiban is megjelennek, hiszen errefelé átlagosan 680 ezer forintos négyzetméteráron kínálják eladásra az otthonokat. A szuper elhelyezkedés mellett érdemes megemlíteni még a másik nagy kedvencet, a panorámát is, ami komoly érv lehet a vásárlás során.

Egy csendes utcában, az Otthon utcában található ikresen kapcsolódó, de önálló helyrajzi számmal bíró családi ház 155 négyzetméteres és egy 365 négyzetméter alapterületű telken áll, amit egy 400 négyzetméteres bérelt kerttel egészítettek ki.

Az épület átlagos felszereltségű és jó állapotban van, minden adott, hogy valaki azonnal birtokba vegye és beköltözzön. Két szobát alakítottak ki benne, ezeken kívül helyet kapott még egy nappali, egy hall, konyha, fürdő, WC és kamra is. Az ingatlan alatt egy 34 négyzetméteres pince terül el, a padláson pedig 75 négyzetméternyi beépítésre van lehetőség.

Habár a ház nem egy hiper szuper luxusdizájn jelen állapotában, de némi ráfordítással és egy kis fantáziával egy fullos luxuskecó varázsolható belőle. A jelenlegi építész tulajdonos még átalakítási terveket is készített (földszint, padlás) inspiráció gyanánt, íme:

otthon_utca_elado_haz.jpg

Az ingatlan hatalmas értéke -mindezek mellett-, hogy tartozik hozzá egy errefelé ritkaság számba menő támfalgarázs is, így a parkolás biztosan nem okoz majd problémát.

Címkék: belváros családi ház eladó családi ház Gellérthegy