A franciás hangulatú nappali pár szabálya
2018.02.06. 06:00 I Otthon

A franciás hangulatú nappali pár szabálya

Ki ne szeretne egy hangulatos belső teret a nappaliban látni, ahol munka után megpihenhet? Például egy franciásat.

Ősszel és télen mindenképpen szükségünk van a megfelelő mértékű pihenésre, ehhez a kényelmes, nyugodt otthon elengedhetetlen. A hangulatos tér kialakításához sok múlik az anyagok választásán, a nyugtató színeken, ehhez adunk pár tippet a francia Marie Claire segítségével.

A legfontosabb anyag a fa, amit minden nappaliba, szalonba ajánlatos tenni asztalok, székek, tárgyak dísztárgyak formájában. Ha már van valamilyen szép fa bútorunk, akkor réz, arany és márvány kiegészítőkben is gondolkodhatunk. Ezek ugyanis a franciás sikk alapjai, ha az anyagokat nézzük.

ÍME, néhány tipp:

Az elegancia tehát a színek és anyagok választásában és nem a méregdrága bútorok választásában rejlik. Nagyon megdobja a hangulatot, ha a nappaliban lévő kanapéra díszpárnákat teszünk, de nem mindegy, milyen színben és milyen anyagból.

Választhatunk valamilyen folk mintát, afrikait, hazait, vagy akár egy egyszerű fekete-fehér kockásat a skandináv design elemekkel közül. Az anyaga legyen len vagy valamilyen természetes anyag, de aki szereti a csillogást, egy kisebb méretű párnát bátran befedhet aranyszínű párnahuzattal is. Aki bírja a gyapjút, lehet abból takarót is odakészíteni, de a kasmírt biztosan jobban szereti mindenki - ez ugyan drága, de megéri. 

A következő tényező a világítás, amire mindenképpen nagyobb hangsúlyt kell fektetni. Nem érdemes arra koncentrálni, hogy éles fények legyenek, és minden apró bőrhibát lássunk egymáson a fotelben ülve. A puha, sárgás fények, a gyertyafény, az olvasólámpa fénye jó megoldás.

A bútorok színéről is fontos pár szót ejteni: a meleg tónusokon legyen a hangsúly, mustársárga, bordó, grafitszürke, bézs, szürkésbarna, ezeket bátran válasszuk. A szőnyeg az utolsó pont, ez ugye megadja a tér puhaságát, hangulatát. Az említett színekben bátran választhatunk kilim szőnyeget, de aki ragaszkodik a padlószőnyeghez, annak a bézs vagy világos szürke árnyalatait ajánljuk. 

Az alábbi eladó IX. kerületi belvárosi lakásban törekedtek a franciás sikkre, azonban egy valami hiányzik a nappaliból, egy puha, szép vonalú kanapé vagy szófa.

Kattintson a képre!

0_2_3.jpg

 

 

Fotó: Marie Claire Maison

Címkék: nappali enteriőr home dekor