Remekül eltalálták a tetőtéri lakás belső arányait
2018.02.05. 06:00 I MeNa

Remekül eltalálták a tetőtéri lakás belső arányait

Egy belvárosi tetőtérben nem elég a nagy terület. Akkor lesz élhető a lakás, ha jól eltalálják a nappali, a hálók és a kiszolgáló helyiségek arányát. Erre mutatunk egy friss példát.

A belvárosi lakáspiac izmosodásának csalhatatlan jele, hogy egymás után tűnnek el az üres foltok, egyre kevesebb a foghíjtelek, ahol építkezni lehet. Felfalják ezeket az üres helyeket a fejlesztők, de csak néhányuk tud lecsapni a telkekre, a többieknek marad a régi bérházak megvétele, és a fölfelé terjeszkedés, felértékelve ezzel a tetőtereket.

jnappali.jpg

Egy nagyobb bérház tetején általában 15-20 lakás fér el, de sok helyütt csak 6-10. Azért ilyen kevés, mert többnyire nagyobb alapterületű (90-120 négyzetméteres) lakrészeket alakítanak ki, nem ritkán terasszal. A fejlesztők általában egy nagy (van amikor túlméretezett) nappalit és többnyire egy-két kis hálót, valamint egy nem túl méretes vizes blokkot építtetnek. És itt követik el sokan a hibát.

 " Manapság egy új vagy újszerű 80-100 négyzetméteres belvárosi tetőtéri lakás ára 80-100 millió forint között van, de egyre többnél még magasabb a végszámla. Akinek van 80-100 millió forintja erre, az szerintem elvárhatja, hogy két vagy akár három fürdőszoba vagy egy fürdőszoba és külön zuhanyozó, dolgozó, két háló is legyen egy ilyen speciális adottságú lakásban, ahol általában amerikai-konyhás és legfeljebb közepes méretű a nappali.” – érvelt a Jókai20 projekt beruházója. Ő a tetőterek szerelmese és most a Jókai térnél választott egy régi házat tetőtéri projektje megvalósításához.

2_2_4.jpg

Elég jól eltalálták az anyagokat és a beosztást a Jókai téren. Több infóért kattints a képre!

A beruházó szerint a belvárosi tetőtéri lakások célcsoportjába egyértelműen a nagyvállalatok magyar vagy külföldi felső vezetői, sikeres üzletemberek, a külképviseletek vezető beosztású, akár családos emberei tartoznak.

Sok befektető is vadászik ilyen lakásokra, mert a legtöbb külföldi vezető több évre is kibérel egy ilyen lakást és az elkérhető bérleti díj jelentős megtérülést biztosíthat. Nekik fontos, hogy elegendő szoba álljon rendelkezésre, és nagy plussz, ha van terasz. Külön kiemelendő, hogy a tetőtér kialakítása során a beruházó a teljes külső és belső homlokzatot felújítja és liftet is ad a háznak.

1_3_1.jpg

Megnézem!

"A társasházak is jól járnak, a fejlesztők, felújítják a homlokzatot, a lépcsőházat, a tetőt, és lesz például lift is, mi így növeljük a komfortot. Ezen kívül valóban minőségi alapanyagokkal fogunk dolgozni a lakásoknál és az egyéb munkálatoknál is. Természetesen felső kategóriás konyhai és elektronikai berendezéseket építünk be és lesz infra szauna is. A lakások mennyezethűtést és padlófűtést kapnak, egyedi belsőépítészeti tervezést biztosítunk és okos otthonokat alakítunk ki." - tájékoztatott a részletekről a beruházó.

A belvárosi tetőtereket a rövid vagy hosszú távú bérbeadásban üzletet látók is felfedezték maguknak. Többen rájöttek, hogy az ilyen, még mindig nem tömegterméknek számító lakásoknál kulcsfontosságú a profi üzemeltetés, amit jobb azokra bízni, akiknek van ebben tapasztalata. A Jókai téri projektnél is lesz lehetőség erre.

jkonyha.jpg

Megnézem ezt is!

A beruházó a piacon található adatok alapján az elérhető hozamokról szólva azt gondolja, hogy: egy 3 halós+2 fürdőszobás lakást havonta legalább 1500-1700 euróért lehet kiadni hosszú távra, ennél a változatnál kb. 5-8 százalékos a hozam, ez szintén jóval meghaladja a legtöbb, más befektetési formánál elérhető hozamszintet.

A Jókai tér környéke azért is jó választás, mert maga a tér is felfrissül az önkormányzat által elnyert pályázatnak köszönhetően. A tér körüli úttesteket és a járdát a térrel egy szintbe hozzák, a szobor körüli díszgyepet egy kicsit visszaszorítják, hogy nagyobb legyen a találkozási tér, lecserélik az elavult utcabútorokat, és létrehoznak egy eseményteret színpaddal. Várhatóan egyre több környező bérház frissül fel teljesen a következő években.

Címkék: tetőtérbeépítés Jókai tetőtér tetőtéri lakások Budapest tetőtéri lakások Belváros