Mesevilág a magyar ingatlanpiacon is létezik
2018.02.05. 06:00 I Törpilla von Gödöllő

Mesevilág a magyar ingatlanpiacon is létezik

Lázár Ervin óta tudjuk, hogy a tündérek a Négyszögletű Kerekerdőben laknak. Meg persze sok más helyütt. De vajon ki lakik – és ki fog lakni - a Tündérlaki mélyúton, a Keszkenő vagy éppen a Rokolya utcában? Mesemotívumok alapján keresgéltünk az ingatlanhirdetések között.

Meséink, népmeséink kulturális örökségünk fontos részei, amiket gyerekkorunktól szívunk magunkba. Nem véletlen, hogy településeink utcanevei, terei között is fel-felbukkannak e különleges és kedves világ szereplői, motívumai, jellegzetes tárgyai.

pinterest_2_1.jpg

Forrás: Pinterest

Bár például Hókuszpók, Hétszűnyű Kapanyányimonyók, Hófehérke vagy éppen varázspálca utcát nem találtunk, amikor körbenéztünk az aktuális ingatlanhirdetések között, néhány mesés dolgot igen. A rokolya szó hosszú, nők által hordott, bőven ráncolt szoknyát jelent és szerepel például A három együgyű lány című bukovinai székely népmesében.

Ebben a 140 négyzetméteres, 138 millió forintért kínált Rokolya utcai luxus penthouse-ban, ami a XIII. kerületben található, valószínűleg az összes szereplő és azok többsége is szívesen lakna, akik valaha hallották a mesét. A tetőteraszról totális panoráma nyílik majd a Hármashatárhegyre, a Testvérhegyre és a Csúcs-hegyre is.

rokolya2.jpgKattints a képre még több látványtervért!

Egy emelet, egy lakás koncepció és saját vezető vezető dizájner. Az árban pedig egyebek mellett benne van a terasz körül üvegkorlát, a központi klíma, a padlófűtés, a közlekedőkbe tervezett faburkolatú falsíkok, a luxus konyhabútor, az ülőgarnitúrák és ágyak, de Tom Dickson dizájnlámpák, luxus dekor tapéták, szauna és csúcsminőségű médiarészleg is.

rokolya3.jpgKattints a képre még több látványtervért!

Ugorjunk egy mesényivel, vagy ha úgy tetszik, egy zsebkendőnyivel arrébb: keszkenőt találunk például a Benedek Elek által gyűjtött Az aranypálca vagy A banya című népmesében – meg számtalan másikban persze.

A Keszkenő utcában pedig (szintén Angyalföldön, azaz a XIII. kerületben) egy négyemeletes, szigetelt ház földszintjén 51 négyzetméteres, egy+két félszobás, gépészetileg igényesen felújított, cirkófűtéses, alacsony rezsijű lakást találunk gépkocsi beállási lehetőséggel.

keszkeno1.jpgKattints a képre még több fotóért!

Irányára 27,99 millió forint.

Lázár Ervin óta tudjuk, hogy a tündérek a Négyszögletű Kerekerdőben tanyáznak. Azaz ott is. De vélhetően vannak/voltak ingatlanaik az I. kerületben a Gellért-hegyen, a Citadella közelében is… Erre következtettünk legalábbis az alábbi utcanévről.

Tündérlaki mélyút. Most épp eladó itt egy 84 négyzetméteres, 3 szobás téglalakás. Dél-keleti fekvésű, magasföldszinti, kertre néző loggiával, csendes, tiszta levegőjű környéken.

tunderlaki_1.jpgKattints a képre még több fotóért!

Ja, és gyorsan birtokba vehető!

tunderlaki_2.jpgKattints a képre még több fotóért!

Tündéri.

Címkék: exkluzív lakás eladó panoráma penthouse eladó ingatlan négyzetméter Budapest XIII. kerület Angyalföld I. kerület otthontérkép