Legegyszerűbb spórolós tippek a mindennapokra
2018.02.05. 06:00 I Otthon

Legegyszerűbb spórolós tippek a mindennapokra

Mindig kifolyik a kezünkből a pénz? Amikor pedig le kellene cserélni a hűtőt, nincs hova nyúlni? Íme néhány betartható tipp azoknak is, akik szeretnek költekezni!

Vannak háztartások, ahol igen kevés pénzből kell kijönni, és abból kell kigazdálkodni a nyaralást, az új kanapé vásárlást és a gyerekeknek szükséges tárgyakat, magánórákat. De elég, ha csak arra gondolunk, hogy nagyanyáink milyen ügyesen tudtak igen kevés pénzből élni, és még arra is jutott, hogy a családtagokat kisegítsék.

A spórolás valahogy ma már művészetnek tűnik, nehéz is megállni a vásárlást, hiszen mindenhonnan az folyik, hogy költsünk pénzt, még több pénzt, és olyan tárgyakra is eszelősen szükségünk van, amik nélkül vígan tudnánk élni.

A legegyszerűbb spórolási technika az úgynevezett x hetes kihívás, ezt célszerű még most év elején bevetni, és év végéig szigorúan tartani. Azaz akár a jövő héttől fogva, hetente 200 Ft-tal emelve az összeget, a heti konyhapénzből csípjünk le 200, 400, 600, 800, 1000 Ft-okat (és így tovább), és tegyük azt egy széfbe.

Az év végére gyakorlatilag megoldott lesz a karácsony és az ajándékokat, garantáltan összegyűlik annyi amennyi kell a nagy karácsonyhoz.

Például egy olyan kandallóra, mint amilyen az alábbi eladó, Bartók Béla úti lakásban látható, egy év alatt szépen össze lehet kuporgatni minden forintot, akár karácsonyra össze is jöhet, ha még most belefog valaki.

Kattintson a képre a kandallóhoz!

3_47.jpg

A menüterv és lista szerinti vásárlás is sokat segíthet, így nem veszünk annál többet, mint amire szükség van. A teli kamra, menüterv és listás vásárlás együtt okos tervezésre utal, emellett azt se árt átgondolni, hogy biztos, hogy a tésztát a boltban szeretnénk vásárolni?

És a kenyeret? Biztos, hogy nincs időnk arra, hogy némely alapanyagot mi magunk elkészítsünk? A kaján rengeteget lehet spórolni, de csak akkor, ha legalább két hetes turnusokban előre gondolkodik a család.

Amivel a legjobban lehet pénzt megtakarítani, ha elkezdjük összeírni, mire költünk naponta és mennyit. Ha van dohányzó a családban, akkor ezzel lehet a legjobban szembesíteni, mennyit költ havonta cigire, illetve ha valaki szeret rengeteg ruhát vásárolni, így kénytelen lesz szembenézni a szokásának következményével.

Címkék: spórolás home dekor