Lehet tökéletes a saját készítésű naptár
2018.02.02. 06:00 I Otthon

Lehet tökéletes a saját készítésű naptár

Az év elején általában sorban állunk a papírboltokban az egész éves naptárakért, holott mi magunk is elkészíthetjük, sokkal szebb és praktikusabb verzióban, mint ami a boltban kapható.

A Moleskine naptárak már majdhogynem közelítenek a tökéleteshez, azonban vannak páran a világban, akik szeretik azt is vezetni, aznapra milyen teendőik vannak. És ez nemcsak a munkát jelenti, hanem mindent, amit egy adott napon el kell intézni: milyen szerelőt kell hívni, hova és hányra kell aznap menni satöbbi. Ehhez pedig máris több papírlap szükséges, mint amit egy boltban kapható naptár adhat.

A küllem a legfontosabb, ha az nem tetszik, nem szívesen forgatjuk majd egy éven át. A legtöbben a Pinteresten kutakodnak, és jól teszik, én is itt találtam rá a japán kötésű füzetekre, amiket akár naptárnak is lehet használni. A japán kötés nem más, mint tetszőleges borító, közötte papírlapok, amiket tűvel és cérnával, adott mintában fűzünk össze.

Azok, akik szeretik az egyedi, különleges dolgokat, biztosan belezúgnak első látásra az alábbi kiadó, XI. kerületi lakás panorámájába.

Kattintson a képre!

5_34.jpg

A belső rész már más kérdés, ám az interneten rengeteg lehetőséget találunk az egyedi megoldás is: bullet journal néven érdemes keresni, és meg is találjuk, amire vágyunk. A belső lapokat célszerű, ha mi magunk, kézzel rajzoljuk meg, ez előzetes tervezést igényel, de megéri az időt belefektetni. 

Címkék: naptár tervezés home dekor