Az IKEA komolyan gondolja a bútorbérlést
2018.02.01. 14:17 I Otthon

Az IKEA komolyan gondolja a bútorbérlést

Az IKEA nemcsak, hogy bejelentette, a bútorbérlés lesz az új irány, hanem bele is kezdett a tesztelésbe. Nem viccelnek.

A fenntarthatóság az elsődleges szempont, amiért a svéd bútorgyártó cég a bérlés mellett döntött. A bérleti díjak és a visszavásárlás olyan részletek, amiket mindenképpen okosan kell kitalálniuk, hiszen ezen áll vagy bukik az egész.

Számukra az a biznisz, ha minél többször minél több embernek kiadhatnák ugyanazt a kanapét, azonban arra is kell gondolniuk, hogy ezek a bútorok igen gyorsan elhasználódhatnak és elromolhatnak. Ehhez az alkatrészek újrahasznosíthatóságát szeretnék olyan mértékben fejleszteni, hogy a javításokkal segítség a bútorbérlést. 

A vállalat jelenleg különböző városokban a világ minden táján megvizsgálja az ott élők vásárlási szokásait, olyan helyszíneket is, ahol a demográfiai adatok szerint az emberek nem igazán mutatnak hajlandóságot arra, hogy az otthonuk szépítgetésébe fektessenek. A cég részéről ez inkább a tudatosságot jelenti, ezzel is ránevelve a vásárlóikat arra, gondoljanak a fenntarthatóságra és a környezetvédelemre is.

Pénzmegtakarítást és okos döntést is jelent az új kereskedelmi irány, nem saját tulajdont, hanem közös tulajdont. Ezt azért majd sokak fejében át kell vinni, nem biztos, hogy a vásárlók egy bizonyos kor felett belemennek a bérlésbe. Úgy tűnik, ez inkább az egyetemistáknak, a fiatal felnőtteknek lesz jó választás, amikor még albérletből albérletbe költöznek és keresik az igazi otthonukat. 

A nagymamától örökölt bútorok tökéletesen megférnek az ikeás ágyakkal is, erre jó példa az alábbi kiadó, Bimbó úti 3 szobás lakás.

Kattintson a képre!

0_33.jpg

 

 

Címkék: ikea bérlés home dekor