Örök kedvencünk, a puff!
2018.01.31. 06:00 I Otthon

Örök kedvencünk, a puff!

Lehet négyzet alakú, kör alakú, lehet mindenféle anyagból, lehet tároló funkciója és használhatjuk lábtartónak is. 

A puff nagy valószínűséggel a török birodalomnak köszönhető, akik ottomán néven egy fadarabra raktak rá párnákat, és ezzel a szobában ülő alkalmatosságot alakítottak ki. Biztos, hogy Európában már az 1700-as években is használták és variálták, sőt, Thomas Jefferson 1789-ben írt a bútordarabról, úgyhogy népszerű lehetett akkoriban.

Természetesen minél többen nyúltak hozzá, annál többet igazítottak rajta, így kezdték el az eredeti ötletet kárpitozni, szépíteni, formálgatni. A puff nevet az angolok és a franciák is használják, de ismert még lábtartóként, 

Ahogyan a bútortrendek változtak, úgy a puff is, és az évek alatt egyre inkább a funkcióra összpontosítottak a bútortervezők. Ma már olyan puffot is kapni, amiből egy vendégágyat lehet elővarázsolni, de nem ritka az se, hogy a karfa és háttámla nélküli bútordarabot üregesre tervezik, hogy tárolóként akár a gyerekszobába is praktikus legyen: játékokat, párnákat, takarókat is behajtogathatunk a puffba. 

Mivel minden egyes helyiségben praktikus darab, bárhol használhatjuk, tulajdonképpen bármire, éppen ezért, sosem fog kimenni a divatból. 

ÍME néhány igazán szép és vagy praktikus puff a mostani kínálatból:

Ebben a XVI. kerületi eladó lakásban a kanapéhoz választották a puffot, ami lábtartóként és tárolóként is használható. Sokan valóban a fotelhez és a kanapéhoz vásárolják a puffot, nem különálló bútorként.

Kattintson a képre!

4_20_1.jpg

 

Címkék: design puff nappali home dekor