Nyugati határmenti lakásválogatás Ausztriában dolgozóknak!
2018.01.29. 11:28 I heveis

Nyugati határmenti lakásválogatás Ausztriában dolgozóknak!

Sopron és környéke alig 1 órára van Bécstől, ha Graz irányában van a munkahelyünk Kőszeget vagy Szentgotthárdot ajánljuk! 

Az már nem hír, hogy több tízezer magyar dolgozik Ausztriában. Többségük Burgenlandban, ám nem feltétlenül lakik ott, hanem ingázik. Jóval drágábbak ugyanis ott az ingatlanok, ezért egyre több munkavállaló fontolgatja, hogy a határhoz közel eső települések egyikére költözik. Így végigmentünk a nyugati határ mentén és olyan településeket választottunk, ahonnan 1-1,5 óra alatt ott lehetünk Bécs vagy Graz környékén.

Sopronban eladó ez az egydei luxuslakás. A panorámás, zöldövezeti lakás 94 m2-én található 2 háló, amerikaikonyhás nappali, 100 m2-es kertrész és parkoló. Bécs maximum egy óra! Ára 48,9 millió Ft.

k05.jpg

Megnézem!

Eladásra kínálják ezt a 112 m2-es, 3 szobás klasszikus hangulatú, kőszegi lakást. Az ingatlan a történelmi belvárosban található, tele egyediséggel és méretéből következően lehetőséggel. Ára 29,5 millió Ft.

k01.jpg

Megnézem!

2 éve épült kőszegi lakóparkban eladó ez a 2 szobás 3 erkélyes, kertkapcsolatos lakás. Ára 18 millió Ft.

k02.jpg

Megnézem!

Felújítandó, 2 helyrajzi számon szereplő 117 m2-es nagypolgári lakás várja következő tulajdonosát. A kőszegi ingatlan ára 15,9 millió Ft.

k03.jpg

Megnézem!

Nyugodt, napfényes 78 m2-es lakást is vehetünk Nagycenken. A 3 szoba kialakítás ugyan praktikus, de maga a lakás felújításra szorul. Ára: 14,9 millió Ft.

k04.jpg

Megnézem!

A Sopronhoz közeli Ágfalván található, erdő mellett épülő társasházban kínálják ezt a 85 m2-es lakást. Kulcsrakész ára: 28,9 millió Ft.

k06.jpg

Megnézem!

Bécshez szerencsére Mosonmagyaróvár is nagyon közel van. Érdekes, hogy a kiemelt elhelyezkedés dacára, mondjuk fővárosi mércével mérve itt a luxus sem megfizethetetlen. Ez a Wittmann Antal utcai, felső közép kategóriás családi ház minden jóval fel van szerelve, mégis relatíve megfizethető, bár nem az átlag embernek, de mondjuk egy jól kereső, Ausztriában dolgozó magyarnak. Innen az ingázás sem lehetetlen, hiszen Bécs délkeleti része kevesebb, mint egy óra alatt elérhető autóval.

mosonmagyarovar_wittmann.png

Amennyiben nem tartozunk a legszerencsésebbek közé, úgy meg kell elégednünk az egyszerűbb házakkal, illetve sorházi lakásokkal, de életminőség tekintetében egyáltalán nem rossz ez a 23,25 millióért 92 nm-es sorházi otthon. Nagy előny - mint a szokásos modern otthonok előnyein kívül - hogy közel van az iskola, az óvoda, a termálfürdő és az üzletek is. A sorházak további előnye, hogy kertünk is van, mégsem akkora, hogy drága vagy kényelmetlen legyen fenntartani azt.

mosonmagyarovar_sorhaz.png

Rossz hírünk van, azok számára, akik olcsón szeretnének, ha nem is házat, de legalább egy kényelmes méretű lakást megcsípni a városban. Itt akár befektetésnek is érdemes lehet lakást venni.

Amennyiben valaki tudja vállalni a kiadással járó intéznivalókat, annak az alábbi 50 nm-es, szépen felújított és relatíve olcsó, 11,3 millióért kínált lakás jó ötletnek tűnik. Az igényes beltér egy nagy nappali-étkező-konyhát és egy közepes méretű hálót nyújt. A mosoni városrészen található szép otthonnak mindössze annyi a hátránya, hogy udvari nézetű. Igaz egy hat lakásos társasházban található.

mosonmagy_2_szobas.png

A jóval délebbre lévő Szentgotthárdtól nem is olyan messze Farkasfán már 3,5 millió forintért találunk egy szerkezetileg elfogadható állapotú parasztházat 1100 nm-es telekkel. A gyönyörű környezetben fekvő otthont érdemes akár eredeti állapotában, a főbb egységeit meghagyva felújítani.

Annak, aki nem idegenkedik a kétkezi munkától még kifejezetten jó ajánlat is lehet, különösen Szentgotthárd közelségét és a környék ingatlanárait alapul véve. Az aprócska Farkasfa ugyanis mindössze 9 km-re fekszik Szentgotthárd központjától, ami autóval 13 perces út. Persze a legolcsóbb, közel sem annyira olcsó, ha a felújítás tíz milliós nagyságrendjét is hozzászámoljuk.

szentgotthard2.png

Szentgotthárdon nagyon takaros, modern tégla építésű családi házat kapunk, a klasszikus két ablakos kivitelben. A 100 négyzetméteren két tágas, 25-25 nm-es szobát, egy fele ekkora kis szobát, valamint konyhát, fürdőt, WC-t és tágas előszobát is találunk. Viszont a tágas, nagy méretű ház, a városi elhelyezkedése és jó állapota révén 22 millió forintba kerül.

szentgotthard_haz.png

Van a városban 55 milliós ingatlan is, amely az Alpok lábánál, csodálatos panorámával és egyedi kialakítással keresi új gazdáját. Természetesen ebben az árkategóriában már a lakókörnyezet is igényes, így aki ezt az ingatlant választja, az a nyugati régiók egyik legszerencsésebb emberének érezheti magát.

szentgotthard_sallai_imre.png

Középkategóriában azonban más ajánlatokat is találunk, mint például ez a 19 millióért kínált ház a Duxler úton.

szentgotthard_duxler_ut.png

Címkék: ausztria sopron lakás határ kőszeg Szentgotthárd Mosonmagyaróvár családi ház