Rengeteg az átverő lakáshirdetés Szegeden
eladó/kiadó
2018.01.26. 06:00 I TothGeza78

Rengeteg az átverő lakáshirdetés Szegeden

Az ország déli fővárosában, Szegeden első pillantásra rendkívül kedvezőek a lakásárak. Ám aki ismeri a városi viszonyokat vagy legalább veszi a fáradtságot a hirdetések elolvasására, azok számára hamar kiderül, hogy Szeged „az önkormányzati lakások” városa.

Rengeteg szép és olcsónak tűnő lakásról derül ki, hogy valójában nem tulajdonjogot, hanem önkormányzati lakás bérleti jogát kínálja az eladó.
Amennyiben tulajdonjogot szeretnénk vásárolni és egy normális méretű, legalább másfél, de inkább két szobás lakásban gondolkodunk, akkor 8 millió forinttól kezdődnek a megkíméltebb lakásokat felvonultató hirdetések.

Egy nagyon igényesen felújított, egy szobás, 28 nm-es tégla építésű garzon lakás - igazi földszinti - a Kormányos utcában közel 10 millió forintba kerül. 

kormanyos_utca_garzon.png

 

Szegeden tehát érezni lehet, hogy igazi nagyvárossal van dolgunk, ahonnan közel sem csak elköltöznek az emberek, hanem sokan keresnek otthont is maguknak. Budapesti árakról természetesen nem beszélhetünk. A panel lakás árak már Szegeden is alaposan elszálltak.

Egy másfél szobás, felújítandó konyhával és fürdőszobával rendelkező, 47 nm-es, panel programon átesett házban lévő lakás már 10,6 millió forint. Itt a felújítás költsége legalább 1 millió forint, azaz összességében ez már nincs is olyan messze egy kevéssé felkapott pesti kerület árszintjétől.

szeged_panel1.png

Ha valaki nem a belépő kategóriát keresi, hanem a nívós belvárosi otthonok közt válogat, akkor a belvárosban fél millió forint feletti négyzetméter árakra is belebotolhat. Ez az újszerű, ám tetőtéri lakás kis híján 40 millió forint, holott nem is hatalmas, mindössze 76 nm-es. Összességében elmondható tehát, hogy Szeged árszintje messze van ugyan a fővárosétól, de a nyugat-magyarországi nagyvárosok ingatlanárai már nem térnek el nagyságrendileg a dél-alföldi „főváros” áraitól.

szeged_4szobas.png

 

Címkék: lakás vidék eladó lakás eladó ingatlanok szegedi ingatlanok Szeged otthontérkép felújítandó lakások eladó/kiadó felújítandó panelek felújított lakások vidéki lakások vidéki ingatlanok vidéki eladó ingatlanok Dél-Magyarország szegedi lakások szegedi felújítandó panelek szegedi felújítandó lakások szegedi felújított lakások