Bécstől negyven percre, de még itthon van a kánaán
eladó/kiadó
2018.01.21. 06:00 I TothGeza78

Bécstől negyven percre, de még itthon van a kánaán

Annak, aki a lehető legközelebb szeretne költözni az osztrák fővároshoz, ám úgy, hogy még egy magyar városban él, annak Mosonmagyaróváron és környékén érdemes szétnéznie.

Ezt a 33 ezer fős kisvárost kevesen ismerik, így azt is kevesen tudják, hogy a megye harmadik legnagyobb városa és huszonöt település tartozik a vonzáskörzetébe, ahol összesen hozzávetőleg 70 ezer ember él.

A hármas határ (szlovák-osztrák-magyar) közelsége miatt különleges helyet foglal el a város és a környéke a magyar ingatlanpiacon. Itt a városban, illetve a környékén elég sok a luxus színvonalú ingatlan.

Érdekes azonban, hogy a kiemelt elhelyezkedés dacára, mondjuk fővárosi mércével mérve a luxus sem megfizethetetlen. Ez a Wittmann Antal utcai, felső közép kategóriás családi ház minden jóval fel van szerelve, mégis relatíve megfizethető, bár nem az átlag embernek, de mondjuk egy jól kereső, Ausztriában dolgozó magyarnak. Innen az ingázás sem lehetetlen, hiszen Bécs délkeleti része kevesebb, mint egy óra alatt elérhető autóval.

mosonmagyarovar_wittmann.png

Akit pedig Pozsonyhoz kötik az üzleti ügyei, az mindössze fél óra alatt a szlovák fővárosban lehet, de ugyanennyi idő alatt Győrbe is eljuthat, sőt a magyar főváros is csak másfél órányira van - már ha nincsen torlódás az autópályán.

Amennyiben nem tartozunk a legszerencsésebbek közé, úgy meg kell elégednünk az egyszerűbb házakkal, illetve sorházi lakásokkal, de életminőség tekintetében egyáltalán nem rossz ez a 23,25 millióért 92 nm-es sorházi otthon. Nagy előny - mint a szokásos modern otthonok előnyein kívül - hogy közel van az iskola, az óvoda, a termálfürdő és az üzletek is. A sorházak további előnye, hogy kertünk is van, mégsem akkora, hogy drága vagy kényelmetlen legyen fenntartani azt.

mosonmagyarovar_sorhaz.png

Rossz hírünk van, azok számára, akik olcsón szeretnének, ha nem is házat, de legalább egy kényelmes méretű lakást megcsípni a városban. Itt akár befektetésnek is érdemes lehet lakást venni, hiszen mint említettem nem ördögtől való, hogy valaki innen ingázzon Bécsbe, mint ahogy ezt sokan meg is teszik.

Amennyiben valaki tudja vállalni a kiadással járó intéznivalókat, annak az alábbi 50 nm-es, szépen felújított és relatíve olcsó, 11,3 millióért kínált lakás jó ötletnek tűnik. Az igényes beltér egy nagy nappali-étkező-konyhát és egy közepes méretű hálót nyújt. A mosonyi városrészen található szép otthonnak mindössze annyi a hátránya, hogy udvari nézetű. Igaz egy hat lakásos társasházban található.

mosonmagy_2_szobas.png

 

Címkék: lakás eladó vidék panoráma családi ház zöldövezet családi házak eladó lakás kiadó ház kiadó lakások Mosonmagyaróvár otthontérkép kiadó ingatlanok vidéki házak eladó/kiadó kiadó családi házak kiadó családi ház vidéki családi házak vidéki lakások vidéki ingatlanok Mosonmagyaróvár környéke vidéki eladó ingatlanok vidéki eladó családi házak Mosonmagyaróvár családi ház vidéki felújított lakások vidéki eladó lakások