Jó vételnek tűnő ingatlanok a Mura mentén
eladó/kiadó
2018.01.15. 06:00 I TothGeza78

Jó vételnek tűnő ingatlanok a Mura mentén

A nyugati határszélen, a szlovén határhoz közel az autópálya kapcsán megélénkült a távolról érkezők kíváncsisága, főként persze, az Őrség különleges házai iránt.

Erre barangolva elég ritkák a nagyvárosok, zömmel a falvak egyedi ajánlatai között érdemes böngészni. Találtunk például egy klasszikus, őrségi parasztházat Szentgyörgyvölgyön, az Őrség kapujában. Az ország egyik legszebb természetvédelmi területe mellett található ez a szép állapotú, felújított ház, amely műemlék jellegű és nem kevesebb, mint 150 négyzetméteres. Bár nem olcsó, hiszen 13,9 millió forint, mégis kell rá költeni. A külseje szép, belül azonban van még bőven teendő, különösen ami a konyhát illeti.

orseg-belso.png

Bajánsenyén hasonló áron szintén belső felújítást igénylő, klasszikus két ablakos házat kapunk. Itt a mérete élhetőbb, 100 nm-es és a ház kétharmada alatt garázs és szuterén is van. Ez a község már a nemzeti park része, ami azt jelenti, hogy nagyobb bővítést vagy átalakítást egy kissé nehezebb megejteni az ingatlanon, főként ami a külsőt illeti.

bajansenye_haz.png

Szintén ezen a településen, egy jobb áron lévő, ám kisebb, viszont nagyon kedves, hívogató külcsínnel rendelkező, klasszikus parasztházat fedeztünk fel. Ennek az ára is kedvezőbb, mindössze 12 millió forintért adna túl rajta az eladó. A relatíve kicsi, 80 nm-es alapterület élhetőbbé teszi, a tetőtérben pedig két helyiség van kialakítva. Helyben az ellátottság jó: posta, bolt, orvos, iskola és óvoda is adott. Ennek az ékszerdoboznak csupán annyi a hátránya, hogy a belső burkolatok és szerelvények hiányoznak, tehát az árhoz néhány millió forintot hozzá kell számolni. És azt se feledjük, hogy az 1500 nm-es udvart és a 6200 nm-es belterületi kaszálót is gondozni kell, ami szintén nem két fillér.

bajansenye_haz1.png

 

Címkék: vidék családi ház zöldövezet eladó ingatlanok Őrség otthontérkép vidéki házak eladó/kiadó eladó családi házak vidéki családi házak vidéki ingatlanok vidéki eladó ingatlanok őrségi ingatlanok őrségi családi házak őrségi felújítandó családi házak