Szekszárd: a Dunától nyugatra, drágább az élet
eladó/kiadó
2018.01.13. 06:00 I TothGeza78

Szekszárd: a Dunától nyugatra, drágább az élet

Miközben a Duna túloldalán, Baján már 7 millió forint körül is lehet egy kényelmes két szobás társasházi lakást kapni, addig Szekszárd, mintha egy kicsit más világ lenne. Itt ugyanis az 50 nm körüli, legalább másfél szobás társasházi otthonok ára már határozottan magasabb, mint a földrajzilag az ország keleti részéhez tartozó, de adottságaiban egyébként Szekszárd városához hasonló Baján.


Az áremelkedés az ország ezen szegletébe is eljutott, amit mi sem mutat jobban, mint például a város Bottyán-hegyi lakótelepén egy két szobás lakás csak lerobbant állapotban kapható 8,5 millió forintos irányáron. Ez a gázkonvektoros otthon például külön WC-vel, kamrával, tárolóval és erkéllyel is rendelkezik és állapota ugyan tiszta, de a mai kor igényei miatt inkább teljes felújításra szorul, ami mint tudjuk egy ekkora lakás esetén hozzávetőleg 2-3 millió forintra rúg. Már csak azért is, mert ebben a lakásban a legdrágább részeket, azaz a fürdőszobát és a konyhát is teljesen szét kell verni.

szekszard_latkep.png

Ehhez képest jobb vételnek tűnik, igaz a város északi szélén, a Rákóczi utcában található ez a tíz éve épült lakás, amely ugyan rászorul egy alapos tisztasági festésre, de legalább nem kell méreg drága felújítási kalandba bocsátkoznunk. További előnye ennek az otthonnak, hogy modern hő-, és hangszigeteléssel, valamint légkondival ellátott és még loggia is van. A környezete térburkolattal fedett és a buszmegálló is csak 150 méternyire van.

szekszard_rakoczi.png

Ha nagyobb lakást szeretnénk a városban és nem szeretnénk ennyire a szélére költözni, akkor jóval 15 millió forint felett találunk csak lakásokat - legalább is ha nem lakótelepi otthonokban gondolkodunk.

15 millió forintért ugyanis a Dienes Valéria utcában, közel a központhoz már kapunk házgyári tágas lakást, ám az igényesebbek, tehetősebbek jobban járhatnak ezzel a tetőtéri, 18,75 millió forintért kínált, ám igen tágas, 102 nm-es, újszerű állapotú, a nappali mellett három külön szobával bíró modern lakással.

szekszard_negy_szobas.png

 

szekszard_tetoteri.png

Címkék: lakás vidék zöldövezet eladó ingatlanok Szekszárd eladó lakások otthontérkép eladó/kiadó vidéki eladó ingatlanok vidéki felújítandó lakások vidéki felújított lakások vidéki eladó lakások szekszárdi ingatlanok szekszárdi lakások szekszárdi eladó lakások szekszárdi eladó ingatlanok eladó felújított lakások eladó felújítandó lakások