Keresd más házában is a gerendát!
2018.01.09. 06:00 I Törpilla von Gödöllő

Keresd más házában is a gerendát!

A legszebb eladó gerenda házak igazi csemegét kínálnak a természet szerelmeseinek országszerte. Bár ez az ingatlantípus nem igazán terjed el Magyarországon, aki egyszer rákap az ízére, nehezen vált. Mutatunk passzívház rezsivel működő példányt Csobánkáról, de halas tóval megfejelt otthont is Nagykovácsiból.

  • A hagyományos épületek élettartamának többszörösét is elérhetik,
  • ideális klímát biztosítanak a légúti megbetegedésekkel, nehézségekkel küzdőknek is,
  • környezetbarát módon jönnek létre és működnek,
  • az alapanyag rugalmas, ugyanakkor precíz építkezést tesz lehetővé,
  • egyedülálló életminőséget kínálnak lakóiknak

a gerenda- és rönkházak előnyeiként említi a szakirodalom a fenti pontokat.

Ez az ingatlantípus mégsem igazán elterjed Magyarországon, mi viszont most áttekintettük az eladó házak közül a legimpozánsabbakat „gerenda” kategóriában.

Igazi csemegék következnek a természet szerelmeseinek!

csobanka_1.jpgKattints a képre még több fotóért!

Csobánkán az építtető tulajdonostól eladó egy 2009-ben készült 192 négyzetméteres, 6 szobás gerendaház 76,5 millió forintért. Erdőszéli csend, színes állat- és madárvilág közel a fővároshoz, Szentendrétől alig 10 kilométerre.

csobanka_2.jpgKattints a képre még több fotóért!

A ház talajszondás hőszivattyús rendszerrel, fan-coilokkal, termofloc szigeteléssel épült, ezért passzívház rezsivel működik, gáz nincs, a havi villanyszámla aktuálisan 13 ezer forint átalányban.

csobanka_3.jpgKattints a képre még több fotóért!

A földszinten nappali, étkező, konyha, előtér és WC található, az emeleten pedig egy nappali, két fürdőszoba, négy szoba, egy gardrób, egy fedett és egy nyitott terasz. A földszinten van még egy külön bejáratú 45 négyzetméteres helyiség, ami most családi irodaként szolgál. A tervezés során szempont volt, hogy ezt könnyen egybe lehessen nyitni a földszinti nappalival vagy a lépcsőházzal, illetve ki lehessen belőle alakítani egy kis lakást is.

csobanka_4.jpgKattints a képre még több fotóért!

Varázslatos otthon, varázslatos lehetőségekkel.

Nagykovácsiban a Kálváriadombon, erdőhöz közeli, csendes mellékutcában eladó egy 2007-ben épített, 170 négyzetméteres lakótérrel rendelkező gerendaház 725 négyzetméteres telken. Irányára 63 millió forint.

nagykovacsi_1.jpgKattints a képre még több fotóért!

Déli fekvés, kandalló, kertkapcsolatos terasz, gardrób szoba, 2-3 autónak kényelmesen megoldott a parkolás, gyönyörűen parkosított kert szolgálja majd az ideköltözők kényelmét, de akad itt kis halas tó is, beállt növényzettel.

nagykovacsi_2.jpgKattints a képre még több fotóért!

Szigethalmon a Ráckevei Duna-ág mentén eladó egy víz közeli 198 négyzetméteres, 3 szintes, kiváló állapotú, nappali + 3 hálós, amerikai konyhás, dupla komfortos családi ház.

szigethalom1.jpgKattints a képre még több fotóért!

Van itt minden, amire az új lakóknak csak szüksége lehet: riasztó, központi klíma, a földszinten padlófűtés, kondiszoba, mosókonyha, nappali-étkező vízteres kandallóval, terasz, erkély (minden szobából nyílik egy), fürdőszoba hidromasszázs káddal.

szigethalom2.jpgKattints a képre még több fotóért!

A telek csaknem 600 négyzetméter és gondozott, parkosított, térkövezett, fúrt kúttal és öntözőrendszerrel ellátott. A kapuk elektromosak, a bejáratnál 2 férőhelyes fedett autóbeálló van. Hátul az udvaron található egy kerti tároló faház, hinta, homokozó és egy épített grillező-bográcsozó is.

Címkék: csobánka panoráma rönk gerenda gerendaház négyzetméter Szigethalom Nagykovácsi otthontérkép