Királyi rezidenciák a Király utcából
2018.01.08. 06:00 I Törpilla von Gödöllő

Királyi rezidenciák a Király utcából

A következő időszakban is számolni lehet a külföldi turisták és a budapesti kikapcsolódni vágyók – vagy éppen üzleti megbeszélésüket az éjszakába nyúlóan folytatók – hadával a Király utca környékén. Nem mellesleg mind a hosszú távú, mind az Airbnb-jellegű bérbeadás feltételei kedvezőbbé váltak…

Egyelőre semmilyen jel nem utal arra, hogy a bulinegyed egyik ütőerének számító Király utca szórakozóhelyei veszítenének népszerűségükből. A következő időszakban is számolni lehet a külföldi turisták és a budapesti kikapcsolódni vágyók – vagy éppen üzleti megbeszélésüket az éjszakába nyúlóan folytatók – hadával a környéken.

Mindez csodaszép perspektívát fest azok elé, akik például befektetési céllal vásárolnának errefelé lakást.

Annál is inkább, mert

2018-ban a hosszú távú lakáskiadóknak mindössze 15 százalék szja-t kell fizetniük,

a rövidtávú bérbeadók (pl. az airbnb-izők) pedig már három lakásra is választhatják a legnagyobb megtakarítást biztosító adózási módot, a tételes átalányadót.

Immár senkinek nem kell ingatlan bérbeadásból származó 1 millió forintot meghaladó jövedelme után 14 százalékos egészségügyi hozzájárulást (eho) fizetni.

Megnéztük, miből válogathat most, aki 50 és 100 millió forint közötti összegért vásárolna ingatlant, kifejezetten a Király utcában.

Íme, pár ínycsiklandó ajánlat!

penthouse1.jpgKattints a képre még több fotóért!

78,9 millió forintért kínálják az utca elején ezt az igazán exkluzív, luxus színvonalon felújított 78 négyzetméteres, 2 hálószobás penthouse jellegű lakást.

penthouse2.jpgKattints a képre még több fotóért!

Hatalmas, tágas terek, kandalló, udvarra beállási lehetőség. Rendezett, liftes ház, az ingatlan 3. emeleti. Utolsó lakás, a függőfolyosó ott véget ér, így senki nem járkál előtte.

Az Akácfa utca és a Hegedű utca találkozásánál található ez a jelenleg 5 szobás, 166 négyzetméter alapterületű, akár több lakássá is alakítható, 97,9 millió forintért kínált nagypolgári kégli.

5szobas5.jpgKattints a képre még több fotóért!

8 évvel ezelőtt teljes körűen felújították, esztétikailag (=festés) pedig 2 évvel ezelőtt. Belmagassága 3,5 méter, műszakilag és esztétikailag egyaránt kifejezetten jó állapotú.

5szobas2.jpgKattints a képre még több fotóért!

A Gozsdu udvarban pedig 55 millió forintért kínálják ezt a 2 szobás, 70 négyzetméteres, szintén exkluzív kialakítású lakást.

2_szobas1.jpgKattints a képre még több fotóért!

Címkék: luxus kiadó belváros eladó ingatlan négyzetméter gozsdu udvar Budapest luxuslakás Király utca VI. kerület otthontérkép bulinegyed