Költözzön Budára, ahol egy napfényes nagypolgári otthon várja!
2018.01.05. 13:08 I heveis

Költözzön Budára, ahol egy napfényes nagypolgári otthon várja!

Milyen lehetett vajon az élet egy újonnan épült Bauhaus-házban? Erre gondoltam, amikor ebben a múzeum-szerűen korhű lakásban jártam..

Kevesen tudják, de ezek az épületek nem csupán nagyszerű, átgondolt térhaszálatukban különlegesek, de abban is, hogy koruknak legmagasabb műszaki színvonalát képviselték az akkor még vívmánynak számító gépészeti megoldásokkal. A mai igényeket ezek már persze nem elégítik ki, jelentős változtatások szükségesek - éppen ezért különlegesen értékes, ha egy lakást úgy tesznek 21. századivá, hogy közben mindenben megőrzik eredeti stílusát.

mh1.jpg

Megnézem!

Ilyen ez a Karinthy Frigyes úti 87 négyzetméteres lakás is, egyike azoknak, amelyeknek hangulata nem esett áldozatul a teljes felújításnak. A lakás gépészeti felújításon esett át, klímát és jakuzzi kádat kapott, vadonatúj, kondenzációs gázkazánt, korszerű kéménybélelést, tűzbiztos bejárati ajtót és riasztórendszert szereltek be. A jó állapotú falakat és a kifogástalan burkolatokat felfrissítették, dupla thermoüveget kaptak a külső nyílászárók. Az új tulajdonosnak szinte csak a falakat kell a saját ízlésére festetnie, a felújítás bosszúságait megspórolhatja.

mh2.jpg

Megnézem!

Az eredeti alaprajzon csak minimális változtatás történt: a cselédszoba lett a vendégszoba, megmaradt a hall, a hatalmas, világos nappali és a hálószoba, ahonnan a reggeli napsütésben kávénkkal egyből az erkélyre léphetünk.

nagypolgari_mihalik_judit_2.PNG

Mivel a lakás legfelső emeleti, nemcsak a napfény ragyogja be kora reggeltől késő délutánig, hanem a város zaja is alig hallható odabenn.

mh3.jpg

Megnézem!

Pedig Buda legszebb, nemrég megújult csomóponja csak pár percre van: a Móricz Zsigmond körtér 24 órás tömegközlekedése, a Bartók Béla út sokféle hangulatos kávézója, galériája, étkezdéje, az Allée bevásárlóközpont és mellette Budapest egyik legjobb fedett piaca, sok háztáji termékkel.

mh4.jpg

Megnézem!

Egy ilyen központi fekvésű lakás nemcsak a konzervatív ízlésű egyedülállókat vonzza, de alkalmas lehet egy családnak is, hiszen a környék igen biztonságosnak számít, és 1 kilométeres körzeten belül több, mint 10 iskola és óvoda is van, nem is beszélve az ELTE és a Műegyetem campusairól és a legnagyobb informatikai cégeknek otthont adó Infoparkról. A két oldalra tájolt erkély és loggia már csak ráadás, akárcsak az a gondolat, hogy egyszer akár a lakás feletti tetőtér is hasznosítható lehetne.

Még több információért kattintson ide!

Címkék: eladó móricz zsigmond körtér Buda eladó budai lakások nagypolgári lakás