Hihetetlen árkülönbségek Zalában
eladó/kiadó
2018.01.03. 06:00 I TothGeza78

Hihetetlen árkülönbségek Zalában

Több, mint meglepő, hogy amíg a zalai megyehatártól nem messze lévő, vasi Szentgotthárdon már-már budapesti árakon kínálnak ingatlanokat, addig onnan 45 percnyire, azaz 50 kilométernyire, Zalaegerszegen kifejezetten olcsók az ingatlanok.

Pedig nagyvárosról van szó, ahol nem tízezren, mint Szentgotthárdon, hanem közel hatszor annyian, 59 ezren laknak. Nyilvánvalóan három negyed órával tovább tart az út Ausztriába, de ez nem indokolja, hogy már 4-7 millió forint környékén lehet parasztházat vagy takaros nyaralót kapni, Egerszegtől 5-10 percnyire. Sőt még a városon belül, a központtól mindössze 6 percre, avagy 3 km-re is akad tűrhető állapotú, könnyen téliesíthető nyaraló 4 millió alatt.

Középkategóriában is hatalmas a választék, egy budapesti garzon árából már három szobás ikerfél házat lehet kapni a Teskándi úton. Igaz, ez csupán 55 nm-es, és ráadásul a város külterületén, Vorhotán található. További kihívás az is, hogy a fürdő és a konyha alapos felújítást igényel, ha csak nem elégszünk meg a pár évtizeddel korábbi divattal.

zalaegerszeg_ikerfel.png

Érdekesség, hogy ugyanitt, Vorhotán viszont nem a főúton, hanem az egykori nyaraló övezetben, nyilván kevéssé lakóház jellegű épületben, ám ugyanakkora alapterületen már 4,9 millióért is kapunk otthont.

vorhota_kishaz.png

 

 

Címkék: vidék panoráma családi ház zöldövezet eladó ingatlan eladó családi ház Zalaegerszeg Zala megye otthontérkép vidéki házak eladó/kiadó vidéki családi házak vidéki ingatlanok Zalaegerszeg családi házak Zalaegerszeg eladó családi házak vidéki eladó családi házak zalai megyei ingatlanok zala megyei eladó családi házak zalaegerszegi ingatlanok zalaegerszegi családi házak zalaegerszegi eladó családi házak