Vendégeket hívtál az ünnepekre? Ez a legjobb alkalom, hogy ötleteket gyűjts egy konyhafelújításra!
Home dekor
2017.12.31. 06:00 I galerika

Vendégeket hívtál az ünnepekre? Ez a legjobb alkalom, hogy ötleteket gyűjts egy konyhafelújításra!

Hogy egy konyha jól funkcionál-e, az akkor derül ki igazán, amikor sok vendéget hívunk. Ha idén szilveszterre igazán nagy bulit szerveztünk, és tavaszra konyhafelújítást tervezünk, akkor ez lesz a legjobb alkalom arra, hogy jegyzeteljünk, és összeírjuk, miben is kell majd különböznie új konyhánknak a jelenlegitől.

Igazi vendégváró konyha a Palotanegyedben

vendegek-otletek-konyhafelujitas1.jpg

Még több képért kattintson a fotóra!

Egy konyhafelújítás persze lehet igazán nagy léptékű, komplett munka is, vagy érintheti a konyha kisebb részét, ha kisebb büdzséből kell dolgoznunk. Mi mindkét eshetőségre mutatunk most néhány ötletet, ami jó lehet nagyobb vendégség idején.

Étkezősarok a munkaterületen kívül

Akiknek elég nagy különálló konyhájuk és külön étkezőjük van, azok biztosan észrevették már, hogy a vendégek végül mind a konyhában csoportosulnak. Nekik jöhet jól egy kényelmes étkezősarok, lehetőleg paddal, a pad alatt tárolóval, vidám, színes párnákkal.

vendegek-otletek-konyhafelujitas5.jpg

Kép forrása: tjihome.com

Kandallót a konyhába!

Még azoknak is, akiknek amerikai konyhás nappalijuk van, és van kandallójuk a nappali részben, rendkívül hangulatos lehet egy kandalló a konyhában is, vagy még jobb egy kemence, amiben sütni is lehet. Ha ez anyagilag túlságosan megterhelő lenne, rusztikus, vintage konyhákban egy sparhelt is nagyon hangulatos kiegészítő lehet.

Nyitott polcok vagy üvegajtós szekrények

Nagyobb vendégségnél a háziasszonynak nem feltétlenül van ideje arra, hogy üdítővel vagy kávéval kínálja vendégeit, közeli rokonok és barátok esetében pedig egyébként is természetes, hogy a vendégek elővesznek egy poharat vagy csészét és kiszolgálják magukat. A vendégeknek szánt poharakat és kávéscsészéket ezért érdemes nyitott polcokon vagy üvegajtós szekrényben tárolni, hogy könnyen megtalálják őket.

Ennek a dunakeszi lakásnak a konyhájában például biztosan megtalálják a poharakat a vendégek. A konyhapult túl oldalán, a nappali felől pedig egy minibár is helyet kapott.

vendegek-otletek-konyhafelujitas2.jpg

vendegek-otletek-konyhafelujitas3.jpg

Még több képért kattintson a fotóra!

Beépített szeméttároló nem a mosogató alatt

Akiknek nincs mosogatógépük, azok ismerhetik csak igazán azt az érzést, amikor az ember egy nagyobb ebéd után mosogat, és közben állandóan félre kell állnia, hogy a vendégek kidobhassanak valamit a mosogató alatti szemetesbe. De egy nagyobb vendégség esetén még mosogatógéppel sem ússzuk meg mosogatás nélkül. Persze a szemetes konyhaszekrényen kívüli elhelyezése sem túl esztétikus.

Legjobb, ha valamelyik mosogató melletti konyhaszekrényben alakítunk ki egy beépített rendszert – különösen, ha szelektíven gyűjtünk -, vagy ha a mosogató alatti szemetesen kívül, a konyhát és az étkezőt képletesen elválasztó szigetben helyezünk el egy beépített szeméttárolót. Ha nincs szigetünk, akkor az étkezőhöz legközelebb eső konyhaszekrényben is jó helye lehet egy plusz szemetesnek.

vendegek-otletek-konyhafelujitas6.jpg

Kép forrása: designlinekitchens.com

Kávésarok

Különösen akkor hasznos, ha ottalvós vendégeink vannak. Így reggel mikor felébrednek, nyugodtan elkészíthetik és megihatják a kávéjukat, anélkül, hogy minket felébresztenének, vagy feltartanának a reggeli készítésben. Ennek az I. kerületi lakásnak a konyhájában a poharak és a csészék üveges szekrényben kaptak helyet éppen a kávéfőző felett.

vendegek-otletek-konyhafelujitas4.jpg

Még több képért kattintson a fotóra!

Beépített hangszórók és hangulatvilágítás

A beépített hangszórók különösen akkor lehetnek hasznosak, ha amerikai konyhás nappalink van, ahol a konyhából remekül látjuk a TV-t, de nem halljuk, ha csak nincs annyira felhangosítva, hogy az már a nappaliban ülőket zavarná.

A beépített hangulatvilágítás persze kevés akkor, ha épp főzünk vagy mosogatunk, de amikor már pörög a buli és mindenütt emberek vannak, akkor a konyhában is rásegít a hangulatra.

Címkék: ünnepek ötletek vendégség kandalló hangulatvilágítás konyhafelújítás étkezősarok home dekor nyitott polcok kávésarok beépített hangszórók beépített szeméttároló üvegajtós szekrények