A városrészhez méltó külsőt kap a Wekerlei Kispiac!
Négyzetméter
2017.12.09. 06:00 I galerika

A városrészhez méltó külsőt kap a Wekerlei Kispiac!

A XIX. kerületi önkormányzat 4 pályázattal is indult a 2016-os TÉR_KÖZ pályázaton. Szerettek volna egy vizes játszóteret a Berzsenyi utcában, egy többfunkciós KRESZ- és közösségi parkot. Tervezték, hogy felújítják a Temesvár utca 117/A számú épületet funkcióbővítés céljából, és megújítják a Wekerlei Kispiacot. Támogatást azonban csak ez utóbbi projekt kapott.

fejlesztesek-19ker1.jpg

Kép forrása: ittlakunk.hu

Sorozatunk legutóbbi részében megnéztük, hogyan folytatódik a XVIII. kerületi Kossuth tér felújítása, és hogyan újul meg a Havanna piac, most lássuk, milyen tervei vannak a XIX. kerületnek a Wekerlei Kispiaccal.

A Wekerlei (Gutenberg téri) Kispiac nagyon népszerű Wekerletelep lakói között, de jelenlegi állapota méltatlan ehhez az egyedülálló városrészhez, melyről itt írtunk korábban. A több, mint 100 évvel ezelőtt népi szecessziós stílusban épült házakból álló telepet ugyanis 2011-ben műemléki jelentőségű területté nyilvánították. Az új projekt pedig egy építészetileg, örökségvédelmileg és kereskedelmileg is helytálló megoldást kínál erre a problémára.

fejlesztesek-19ker2.jpg

Ennek keretében egy új, kétszintes piacépületet építenének az emeleten közösségi teremmel, az épület mellett kültéri kemencével és fedett-nyitott közösségi térrel. Tervezik még a piac környékének kertészeti rendezését, az energiahatékonyság és megújuló energiaforrások használatának megteremtését, illetve a szelektív hulladékgyűjtés bevezetését. Valamint biciklitárolókat és térfigyelő kamerákat is elhelyeznének és wifi hálózatot is biztosítanának. Nézzük, milyen eladó otthonokat találunk Wekerletelepen!

A környék átlagárához képest kicsit drágán kínálják ezt a két lakást, mely egy klasszikus 4 lakásos Wekerlei ház egyik fele. A két lakás külön helyrajzi számon van, de csak egyben eladó, az utca felőli lakás felújítandó, az udvar felőli szépen felújított és tetőtere is beépített. A két lakás egybenyitásával egy tágas ikerfelet lehet kapni, az utcai ház felújításával a két ingatlan egy kétgenerációs család ideális otthona lehet.

fejlesztesek-19ker3.jpg

Még több képért kattintson a fotóra!

Valamivel alacsonyabb a négyzetméterára ennek az ikerfélnek, ami 10 évvel ezelőtt komplett felújításon esett át. Kicserélték a vezetékeket, a nyílászárókat, az aljzatbetont, a külső-és belső szigetelést is. A kert végében két, árammal ellátott kulturált tároló található, mely barkácsműhelynek is kiváló.

fejlesztesek-19ker4.jpg

Még több képért kattintson a fotóra!

Még mindig az átlagár felett, de kicsivel olcsóbban kínálják ezt a Határ úti lakást, mely szintén egy klasszikus 4 lakásos ház egyik lakása. Az ingatlan a ház egyik hátsó lakása, így csendes, mégis mindössze néhány percre van a Határ úti metrómegállótól, ráadásul teljesen felújított.

fejlesztesek-19ker5.jpg

Még több képért kattintson a fotóra!

Azért átlagáras lakás is akad Wekerletelepen, persze nem kifogástalan állapotban. Ennek az ikerfélnek például pár éve kicserélték a tetőgerendázatát, és salétrom elleni külső szigetelést is kapott, de a belső esztétikai felújítás bőven ráférne. Ami pedig ezért az árért tényleg extra, hogy egy szerelőaknás kocsibeálló is áll a telek hátsó részében, így vállalkozáshoz is kiváló.

fejlesztesek-19ker6.jpg

Még több képért kattintson a fotóra!

Címkék: fejlesztések lakásvásárlás lakáskiadás eladó ház városrehabilitáció eladó ingatlan ikerház négyzetméter eladó lakás Wekerletelep XIX. kerület Határ út Wekerlei Kispiac Gutenberg téri Kispiac