Luxusingatlanok nem extrém áron
2017.12.02. 06:00 I TothGeza78

Luxusingatlanok nem extrém áron

Különleges, valódi ékszerdobozokat országszerte találhatunk, ezek közül szemezgetünk most. Természetesen ezek nem olcsó ingatlanok, de nem kell milliárdosnak lennie annak, aki ilyet vásárolna, ráadásul a jelenlegi ingatlanárakhoz viszonyítva ezek nem is kiemelkedően drágák.

Gyönyörű luxuslakásokkal rengetegszer találkozunk lakberendezési magazinokban, online és közösségi médiumokban vagy épp fotómegosztó oldalakon. Ma már azonban nemcsak a leggazdagabbaknak van lehetősége igazán különleges ingatlanokra: akár százmillió forint körül is találhatóak igazi csodák, ez az összeg pedig a jelenlegi ingatlanárak mellett nem is annyira extrém.

Íme néhány példa:

Az alábbi Dunaparthoz közeli, panorámás, klasszikus, nagypolgári, 112 négyzetméteres gyöngyszemet 98 millió alatti irányáron kínálják.

ferencvaros_nagypolgari.png

A mai, magas ingatlanárak idején az alábbi budai luxusotthon sem számít kiemelkedően drágának. Ez a 154 négyzetméteres lakás a budai oldal egyik legjobb részén található, panorámája mellett a kialakítása is különleges. Nívója éppen a kellemes megoldásai miatt vetekszik a nálánál drágább ingatlanokkal is. Persze 109 millió forint nagyon sok pénz, de ha valaki a környéken egy kisebb lakást ad el, akkor már a vételár fele, sőt, kétharmada is összejöhet.

zugligeti_budai_lakas.png

Pest belvárosa és a budai zöldövezet után nézzünk egy agglomerációs ajánlatot, amely árban is kifejezetten a középkategóriát jelenti, és az újépítésű, minimalista stílus kedvelőinek ajánlható. Olcsónak nem mondható, de a fővárosinál azért jóval kedvezőbb a budaörsi árfekvés.

budaors_ujepitesu.png

A vidéki elvonulásra vágyóknak a nagypolgári milliőt árasztó Balatonfüred ajánlható. Itt eléggé sok a lehetőség, de a vizsgált 100 millió forint körüli kategóriában is lehet olyan ékkövet lelni, amely egészen különleges. Az alábbi 92 négyzetméteres ingatlan a luxuslakások közt nem számít nagynak, ám a belvárosi elhelyezkedés és a különleges épület magáért beszél.

balatonfured_polgari.png

Az „elérhető” luxus még az ország legmenőbb nagyvárosában is jóval kedvezőbb áron található meg, mint az említett fővárosi, balatoni példákban. Itt van például ez a győri, csodaszép klasszikus otthon, egészen jó helyen a belvárosban. Egy polgári stílusú épület első emeletén 225 m2-es, hat szobás, reprezentatív terekkel rendelkező luxuslakásról van szó, mely belső kétszintes. Az alsó szinten fogadótér, amerikai konyha, reprezentatív, kandallós nappali, biliárdszoba és dolgozószoba található. Az emeleten korláttal elválasztott galéria-társalgót és három hálószobát érhetünk el, és van egy 6 személyes szauna is jakuzzival. A „mindössze” 75 milliós irányárért olyan extrákat kapunk, mint a fal- és mennyezet fűtés-hűtés, hobbiszoba, vagy kandalló. De beszéljenek a képek:

gyor_elegans.png

 

A fenti ingatlanok akár saját célra, akár befektetésként is érdekesek lehetnek. Mindkét esetben érdemes körülnézni a bankok hitelajánlatai között, hiszen már 20 százalékos önerő mellett van lehetőség hitelt igényelni, ha az egyéb feltételeknek megfelelünk. Számos lakáshiteltípus közül választhatunk: vannak változó kamatozású konstrukciók, melyeknél a kamat a Magyar Nemzeti Bank által közzétett irányadó 3, 6 vagy 12 havi Budapesti Bankközi Forint Hitelkamatlábhoz (Bubor) kötött, s annak mértékének megfelelően változik 3, 6 vagy 12 havonta.

Ezek jelenleg olcsóbbak, mint a rögzített kamatperiódusú, illetve a végig fix kamatozású hitelek, de ha ilyen típust választunk, akkor számolnunk kell azzal, hogy a hitel kamata – és így a havi törlesztőrészlete – hosszabb távon emelkedhet. Ezt a kockázatot kerülhetjük el a rögzített kamatperiódusú hitelekkel. Ilyenek a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelek is, amelyek esetében 3, 5 vagy 10 évre – vagy akár a teljes futamidőre – rögzítve van a kamat, attól függően, hogy az adott bank ezek közül melyiket nyújtja. Ezeknek a hiteleknek számos egyéb előnye is van: egyrészt gyors az elbírálásuk és a folyósításuk, másrészt a kapcsolódó költségek csak egy adott maximumig mehetnek el – a CIB Bank esetében például most akció keretében nincsenek induló költségek*.

A cikk megjelenését a CIB Bank támogatta.

A CIB Bank felelős pénzintézetként javasolja, hogy döntését ne csak ezt a reklámcélú tájékoztatást olvasva hozza meg, informálódjon körültekintően!

A pénznek ára van! Számoljon, mielőtt hitelt vesz fel! További segítség: http://www.mnb.hu/penzugyinavigator

*Az akció visszavonásig érvényes. Részletek:
Nincs folyósítási díj.
A bank nem számít fel egyik fedezetül felajánlott ingatlan vonatkozásában sem fedezetminősítési (értékbecslési) díjat.
A kölcsönszerződés megkötése kapcsán az önálló zálogjog bejegyzéséért fizetendő ingatlan-nyilvántartási igazgatási szolgáltatási díjat a bank fizeti.
A kölcsönigénylés befogadásához és a folyósításhoz szükséges Takarnet lekérdezés díját a bank fizeti.
A kölcsönhöz kapcsolódó átutalás(ok) díja (a kölcsönösszeg eladó részére történő átutalása, hitelkiváltáshoz kapcsolódóan a kiváltott kölcsönt nyújtó bankhoz történő átutalás) díjmentes.

THM: 4,96-6,05%
A Teljes Hiteldíj Mutató (THM) meghatározása a 2017. december 1-től érvényes feltételek és a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. A THM mutató értéke a változó kamatozású kölcsön esetén nem tükrözi a hitel kamatkockázatát. A kölcsön folyósításának feltétele a fedezetül szolgáló ingatlan(ok)ra vonatkozó vagyonbiztosítási szerződés megkötése, valamint a kölcsönszerződésnek megfelelő tartalmú, közjegyzői okiratba foglalt, egyoldalú kötelezettségvállalásról szóló nyilatkozat. A tájékoztatás nem teljes körű. A CIB Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelekre vonatkozó részletes feltételeket a fogyasztók és egyéni vállalkozók részére szóló Általános Lakossági Üzletszabályzat, a fogyasztók részére szóló Ingatlanfedezettel biztosított hitel- és kölcsönszerződésekre vonatkozó Különös Üzletszabályzat, a CIB Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelekre vonatkozó Kondíciós Lista, valamint a vonatkozó ügyfél-tájékoztató tartalmazza, melyek megtalálhatóak a www.cib.hu oldalon és a CIB bankfiókokban. A Bank a hitelbírálat jogát fenntartja.

Címkék: agglomeráció CIB Bank luxus lakások eladó nagypolgári lakások luxus otthon budaörsi lakások biliárdszoba CIB lakáshitelek