Kis lakások, nagy dilemmák
2017.12.01. 06:00 I Törpilla von Gödöllő

Kis lakások, nagy dilemmák

Ma már jókora a szórás a garzonlakások árában, méretében és minőségében, a felpörgött ingatlanpiacon pedig nem könnyű kiigazodni. Az igényeinknek megfelelő lakást azonban mindig meg lehet találni, csak a jó kérdéseket kell feltenni vásárlás előtt. Garzonszemle vájtfülűeknek és nagyon jó szeműeknek.

Mivel az elmúlt időszakban jókorát ugrottak az ingatlanárak, az egyébként is népszerű garzonlakások jelentősége tovább nőtt a kínálatban. A fokozódó adásvételi forgalom azonban oda vezetett, hogy immár egy kerületen belül is nagy a szórás, ha megnézzük a négyzetméterárakat és az azokhoz kapcsolódó minőséget, nem beszélve a teljes fővárosi kínálatról.

Ugyanazon az áron akad szuterénben található 20 négyzetméteres, felújításra szoruló kis lakás, de körúti galériázott, frissen felújított is.

Választani nem könnyű, néhány kérdés megválaszolásával azonban akár saját részre, akár befektetésként vásárolunk, megkönnyíthetjük saját dolgunkat:

  1. Hajlandó vagyok-e többet utazni a város/kerület centrumáig annak fejébe, hogy pár négyzetméterrel nagyobb lakást vásárolhassak?
  2. Van-e időm, kedvem vesződni a felújítással, vagy kizárólag azonnal költözhető, beépített bútorokkal, szép kialakítású fürdőszobával felszerelt garzon érdekel?
  3. Szóba jöhet-e az ingatlan alternatív hasznosítása például irodaként, üzlet-, illetve raktárhelyiségként, vagy kizárólag lakáscélú vásárlás érdekel?
  4. Vannak-e olyan kerületek, városrészek, esetleg konkrét utcák, amelyeket előnyben részesítek, vagy minden megoldás érdekel, és az ár az elsődleges döntési szempont?
  5. Van-e olyan különleges igényem az extrák tekintetében (klíma, panoráma, parkoló, külön nyíló WC, stb.), ami nélkül egyetlen ingatlan sem jöhet szóba, akármilyen ékszerdoboznak tűnik is?

Ha az ember megválaszolja a fenti kérdéssort, máris könnyebb választani. Mindenesetre most mutatunk pár igazán jó minőségű, fekvésű és árú kis lakást. Olyat, ami feltételezhetően a legkritikusabb keresgélőnek is ínyére lesz.

A IX. kerületi Dandár utcában eladó ez a 34 négyzetméteres, 2 szobássá alakítható lakás 14,6 millió forintért. Az utcában található a méltán híres Dandár Gyógyfürdő, néhány percnyi sétára pedig a Duna.

dandar.jpgKattints a képre még több fotóért!

A III. kerületi San Marco utcában 14,9 millió forintért egy 44 négyzetméteres lakáshoz is hozzá lehet jutni, ráadásul egyetem közelében, felújítva. Saját használatra és befektetésnek is kiváló lehet.

sanmarco.jpgKattints a képre még több fotóért!

Ezt a Baross utcai 26 négyzetméteres garzont 13,7 millió forintért hirdetik. Teljes körű felújított, világos és egy rendezett, szép állapotú társasház földszintjén található.

baross_1.jpgKattints a képre még több fotóért!

A XIII. kerületi Övezet utcában minilakás mikrorezsivel eladó. A 22 négyzetméter alapterületű, szintén felújított garzon Angyalföld kellemes, kertvárosias részén egy téglaépítésű, zárt lépcsőházas társasházban a 4. emeleten található.

ovezet.jpgKattints a képre még több fotóért!

Otthonok Újbuda legzöldebb lakóparkjában

Címkék: lakás eladó kiadó lakás négyzetméter eladó lakás Budapest otthontérkép